Autor: CroExpress

Premijer Andrej Plenković i šef diplomacije Gordan Grlić Radman ovoga će vikenda u glavnom gradu Bavarske sudjelovati na konferenciji o sigurnosti, koju će otvoriti njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier. U München, naime, prvi put dolaze francuski predsjednik Emmanuel Macron i kanadski premijer Justin Trudeau, a SAD šalje čak trojicu predstavnika, prenosi Hina, državnog tajnika Mikea Pompea, ministra obrane Marka Espera i energetike Dana Brouillettea.

Više od 500 čelnika iz politike, biznisa, znanstvene zajednice i civilnog društva, među kojima četrdesetak šefova država i vlada, raspravljat će o aktualnim krizama i budućim sigurnosnim izazovima, a zbog straha i širenja epidemije koronavirusa iz Kine, organizatori su najavili i dolazak glavnog tajnika Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa.

S obzirom na to da je riječ o vodećem svjetskom forumu za raspravu o međunarodnoj sigurnosnoj politici, najzaštićenije mjesto na svijetu iduća tri dana bit će luksuzni hotel Bayerischer Hof gdje će čelnici boraviti i održavati sastanke.

Datum objave: 14.02.2020.