Autor: CroExpress

Prema pisanju portala Croatian Aviation, British Airways, član OneWorld alijanse, od kolovoza će značajno povećati broj tjednih letova prema destinacijama u Hrvatskoj. Kompanija će od 01. kolovoza povećati broj tjednih letova prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, te će ponovo pokrenuti letove na liniji London – Pula. Svi letovi British Airwaysa obavljaju se iz zračne luke London Heathrow, pa su tako i letovi prema Dubrovniku (koji su prometovali s Gatwicka) prebačeni na Heathrow.

Linija London Heathrow – Zagreb trenutno prometuje tri puta tjedno, no od 1. kolovoza British Airways letjeti će između ova dva grada svakodnevno.

Linija London Heathrow – Dubrovnik krenula je s prometovanjem 16. srpnja također tri puta tjedno, no od početka kolovoza i ova će linija prometovati svakog dana u tjednu.

Linija London Heathrow – Split prometuje od 9. srpnja četiri puta tjedno, a od 2. kolovoza na ovoj će liniji biti čak devet tjednih letova (svakog dana u tjednu, ponedjeljkom i nedjeljom dva leta dnevno).

British Airways ponovo će uspostaviti redovne letove na liniji London Heathrow – Pula. Ova linija zbog epidemije još nije prometovala u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, no od 1. kolovoza uvode se dva leta tjedno, svakog utorka i subote.

Datum objave: 21.07.2020.