Zahvaljujući njegovom angažmanu 39 obitelji ljetovalo je u Omišu, jedna obitelj u Makarskoj i jedna u Vodicama i to uz niz za njih organiziranih aktivnosti. 

Predrag Mišić Peđa branitelj je i logoraš iz Vukovara – svi oni koji ga znaju za njega će reći da je nesebičan čovjek velika srca koji pomaže bolesnoj djeci i siromašnijim građanima. On je dobitnik Ponosa Hrvatske.

Nakon upita prijatelja iz Društva prijatelja Hajduka Ivana Ivanaca krenuo je u organizaciju ljetovanja za djecu iz Vukovara. “To su uglavnom bile manje grupe djece, odnosno dvije do tri, četiri eventualno obitelji”, kaže Mišić za HRT.

I zahvaljujući njegovom angažmanu 39 obitelji ljetovalo je u Omišu, jedna obitelj u Makarskoj i jedna u Vodicama i to uz niz za njih organiziranih aktivnosti.

Ne radi se o socijalno ugroženim obiteljima, nego o obiteljima koje si zbog raznih okolnosti ne mogu priuštiti ljetovanje. Šesteročlana obitelj Korov svaku zarađenu kunu troši na terapije i lijekove svoje osmogodišnje Karle.

“Da nije bilo gospodina Predraga, ne bi ni išli na more, ne bismo jednostavno mogli, tako da uz njegovu pomoć smo otišli, uživali i hvala mu”, poručuje Ivica Korov.

Zbog Ponosa Hrvatske dugi niz godina mnoge donacije pronalaze put i do vukovarske udruge Golubica.

“On prepoznaje naš rad, zna da svaka kuna koja se uloži u donaciju ide upravo za korisnike, znači to su baš konkretne stvari koje njima trebaju”, kaže Ines Škrbac, tajnica UZOSIO Golubica.

O njemu se ne može čuti ništa osim riječi hvale. A sebe nikada ne bi tako opisao, skromnost je još jedna od njegovih vrlina.

“Ne bih sebe nazvao herojem, daleko je to od heroja, ja radim to zato što jednostavno osjetim poriv i jednostavno zato što mogu pomoći ljudima”, poručuje i dodaje:

“Nikad ja to ne bih mogao sam napraviti da nema ljudi diljem Hrvatske, diljem svijeta rekao bih, na kraju krajeva, to su moji prijatelji koji mi se jave i kad god treba nešto pomognu.”


Autor: CroExpress Datum objave: 23.02.2021.