Autor: CroExpress

Tridesetdvogodišnja Matea Aladrović Krajnović 2016. godine oboljela je od karcinoma dojke. Bio je to dan nakon njenog 28. rođendana, a njena kćerkica Paula tada je imala samo dvije i pol godine.

Dijagnosticiran joj je invazivni karcinom s metastazama na limfnim čvorovima.

Nakon toga kreće Mateina borba.

‘Paula je imala 2,5 godine tada. Sjećam se, čitala sam nalaz i plakala; u tom trenutku dolazi ona do mene i pita me: ‘Zašto plačeš, mama? Jesam što napravila?’ Spustila sam nalaz, zagrlila ju i rekla: ‘Ne brini ništa, mami je nešto upalo u oko.’ Nisam dozvolila da me vidi u takvom stanju’, ispričala je Matea za 24 sata. 

Primila je 16 kemoterapija te je imala operaciju u kojoj joj je odstranjena cijela dojka i 17 limfnih čvorova u pazuhu. Nakon operacije imala je 25 zračenja, a svaka četiri mjeseca odlazila je redovno na kontrole.

Na ljeto 2018. otišla je na kontrolu gdje su joj pronašli leziju na jetri.

Nakon dva mjeseca pregledi su pokazali da se ipak radi o karcinomu i to istom, ali uz metastaze na jetri i kostima.
‘Vratio se nakon dvije godine, na jetru i kosti. Teško je bilo čitati nalaz i suočiti se opet s rakom ali ne možemo promijeniti situaciju, prihvatila sam i znam da se moram boriti’, rekla je Matea koja se po drugi put suočila i s gubitkom kose.
‘Meni je bitno da živim i da kemoterapija zaustavi širenje bolesti. Naravno nije mi bilo svejedno ali izgled je najmanje bitan, ljepota naše duše je važnija’, kaže Matea.

Matea trenutno ide na kemoterapije, a zbog gubitka kose donijela je odluku da obrije glavu. Međutim, Matea nije za to otišla kod frizera već je njen frizer bila njena šestogodišnja hrabra kćerkica Paula.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Najhrabrija djevojčica, to je moja Paula ❤ . . . . . . . “To je savršenstvo života, padati i ustajati, bojati se i ići naprijed zagledan u Boga. Zagledaj se u Njega i sebe, i shvati da nitko od tebe ne traži neko apstraktno savršenstvo, neko lice po mjerama savršenih crta, izgled po nekim savršenim normama. Traži jedino da budeš čovjek i dijete Božje, ništa više ali i ništa manje od toga. Tako ćeš najbolje suobličiti Božjoj slici.” . . . . . . . . “University of motherhood” majica je stigla taman za ovaj dan ???? @mkm.marina . . . . . . #jasamsupermama Objavu dijeli Matea Aladrović Krajnović (@mateaaladrovic) Svi 15, 2020 u 11:32 PDT


Na upit novinara odakle dolazi sva ta hrabrost, Matea je kratko odgovorila – Vjera u Boga.
‘Bog je učinio puno lijepih stvari kroz moju bolest, velika je utjeha da nas čeka život vječni i sve će ovo proći. Svi imamo određeni križ u životu i izbor je samo na nama hoćemo li ga prihvatiti i nositi’, pojasnila je Matea i dodala kako joj je i podrška i ljubav obitelji ono što je nosi dalje.

Sjetimo se i mi u našim molitvama ove hrabre mlade mame. 

Datum objave: 22.05.2020.