Pred njim je za desetak dana jedna borba, kako kaže, za održavanje forme.

23-godišnji zagrebački profesionalni boksač, Arijan Gorički 24. travnja, u Baden-Badenu susrest će se s 25-godišnjim Gruzijcem Iliaom Beruashvilijem. Prijenos će biti na Facebook stranici PPV, uz plaćanje pet eura, a s početkom u 17 sati.

Borba je na osam rundi u featherweight kategoriji (57 kg).

“Nažalost, nekoliko je boksača odbilo borbu i to neki jako dobri boksači, a neki su htjeli biti plaćeni puno više nego što zaslužuju. Ovo je više borba da ostanem aktivan. Mislili smo da će se stvari polako početi vraćati u normalu, te granice otvarati, ali nažalost, sve je isto, ako ne i gore, nego prošle godine”, kazao je Gorički.

Protivnik našeg Arijana ima 9 pobjeda, te nekoliko poraza.

“Navodno je žilav i voli ići naprijed, te da je kontraš. Ukoliko počne bacati “vjetrenjače” to će biti još bolje za mene, pošto će se otvoriti. Kako god on pristupio borbi, znam da ću ga moći svladati s svojom tehnikom”, istaknuo je naš boksač.

Arijan se osvrnuo i na podršku hrvatskih medija, odnosno izostanak iste.

“Trebao sam u ožujku imati borbu za IBF youth titulu, žao mi je da nijedna hrvatska televizija nije prepoznala vrijednost cijele priče, da jedan boksač iz Hrvatske dobije priliku boksati na većoj svjetskoj razini i bolje se rangirati. Nadam se i vjerujem da ću svojim borbama pridonijeti da se to promijeni.

Da sam znao da će se ovo sve tako odužiti, borio bi se već u veljači. Ali bitno je sada odraditi borbu i onda pokušati imati borbu za youth titulu u lipnju. Kako god bilo, ja bi ove godine trebao odraditi četiri do pet borbi i nakon zadnje borbe ući u prvih 150 na svijetu. Naravno, ukoliko svaki protivnik pristane na borbu sa mnom i ukoliko opet ne počnu zatvarati zbog pandemije”, kazao je.

Arički je zadnju borbu imao u prosincu prošle godine, u Eggenstein-Leopoldshafenu, u Njemačkoj, gdje je nokautom u 2. rundi pobijedio iskusnog, te bivšeg izazivača za WBF titulu, Jozsefa Ajtai.Autor: CroExpress Datum objave: 15.04.2021.