“Kolinda je bila samo maskirana volonterka koja se dobro zabundala zbog zime. Bila je poput svih nas… Nosila je teće s hranom i teglila robu. Nije se zaustavljala.”

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je prošlog tjedna osmeročlanu obitelji Radošević u Novom Selištu nadomak Petrinje i obećala im novu betonsku katnicu na mjestu stare. Došla je s ekipom stručnjaka koji su izmjerili teren i napravili skice.

Nije trebalo dugo da se mjestom pročuje da će novu kuću Radoševićima pomoći sagraditi bivša prva žena države.

“Možemo mi imati različita mišljenja o nekome i ne slagati se politički, ali dobra djela i inicijative treba svakom priznati. Bivša se predsjednica prilično dugo zadržala kod Ivice. Dok je hodala blatnjavim dvorištem i razgovarala sa susjedovom djecom te se igrala s njihovim psom, koji ju očito podsjeća na njezinu udomljenu Kiku, nitko od nas nije niti pomislio da bi to bila baš ona. Imala je masku i bila je odjevena radnički, za teren”, kaže za Slobodnu Dalmaciju žitelj Novog Selišta, žaleći što nije znao da dolazi jer bi se rado s njom fotografirao. 

Posluživala hranu, ali i tješila

No, na Banovinu je bivša predsjednica dolazila i volontirati. Dokazuju to i fotografije u posjedu Jutarnjeg lista, i to s lokacije u Petrinji gdje su do prošlog tjedna poznati hrvatski kuhari, prije nego što je opskrbu toplim obrocima preuzeo Pleter, pripremali hranu nesebično i požrtvovno. Grabar-Kitarović se stopila s masom. Nosila je masku i zelenu kapu s hrvatskim grbom te dane provodila volontirajući u kuhinji.

Osim što je građane posluživala hranom, od nekih mještana se doznaje i da im je pružala riječi utjehe te se direktno informirala o situaciji s ciljem revitalizacije područja. Također je, kažu svjedoci, iz kombija iznosila velike kutije s namirnicama te ih odnosila na lokacije gdje je bilo potrebno

 “Kolinda je bila samo maskirana volonterka koja se dobro zabundala zbog zime. Bila je poput svih nas, bezimena, bez samopromocije. Nosila je teće s hranom i teglila robu. Nije se zaustavljala”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju jedan volonter.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.01.2021.