Autor: CroExpress/HTZ

Hrvatska turistička zajednica priključila se globalnoj kampanji kojom se želi skupiti milijun dolara za obnovu KBC-a Zagreb i rodilišta u Petrovoj, bolnica oštećenih u potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreb. Humanitarnu kampanju “Croatia Earthquake Fund – Zagreb Hospitals” u kojoj se novac prikuplja putem platforme GoFundMe pokrenula je grupa ACTAI, svjetska grupacija koja okuplja inovatore, tehnologe, sportaše i aktiviste.

Kampanja je organizirana u koordinaciji s ACAP – neprofitnom organizacijom hrvatsko-američkih profesionalaca u SAD-u. Kampanji se priključio velik broj poznatih sportaša, poput hrvatskih košarkaša Roka Stipčevića i Gordana Giričeka, tenisačice Ane Konjuh, slovenskog košarkaša Saše Vujačića – bivšeg NBA prvaka te brojni drugi sportaši i gospodarstvenici.

“Hrvatska turistička zajednica odmah se, putem svojih iznimno praćenih društvenih mreža, uključila u ovu svjetsku kampanju prikupljanja novca kako bi se pomoglo zagrebačkim bolnicama koje su u nedjelju u potresu pretrpjele golema oštećenja. Imamo brojne pratitelje diljem svijeta te razgranatu mrežu od 17 Facebook stranica preko koje smo pozvali sve zaljubljenike u Zagreb, ljubitelje putovanja, ali i sve ljude dobre volje da u ovim teškim trenucima pokažu srce, zajedništvo, solidarnost i priključe se akciji”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Organizatori se nadaju prikupiti milijun dolara za obnovu rodilišta u Petrovoj te za KBC Zagreb, a svi zainteresirani u kampanju se mogu uključiti putem ovoga linka.

Datum objave: 27.03.2020.