Autor: CroExpress/Hercegovina.info

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sudjeluje na sastanku visoke razine ‘Sloboda od nasilja: mir, sigurnost i prevencija sukoba u Agendi za održivi razvoj UN 2030’, koji se, u organizaciji Međunarodnog centra Nizami Gandžavi i Talijanskog društva za međunarodne organizacije, danas i sutra održava u Rimu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Prvog dana događaja, Džaferovića i ostale sudionike ovog sastanka u Vatikanu je primio papa Franjo koji je održao i prigodno obraćanje. Papa Franjo je pozdravio održavanje ovog događaja, istaknuvši važnost promocije mira kroz širenje dijaloga i međusobnog uvažavanja. Tijekom razgovora s članom Predsjedništva BiH, papa Franjo je naglasio da Bosna i Hercegovina zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.

Oporuka posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače

Džaferović je u okviru današnje posjete Vatikanu posjetio i Vatikanski arhiv u kojem je povodom njegovog dolaska izložena oporuka posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače.  Kraljica Katarina je u svojoj oporuci napisala da svoje zemlje, Bosnu i Hercegovinu ostavlja svojoj djeci u nasljedstvo, pod uvjetom da se vrate katoličkoj vjeri. Ukoliko se ne vrate na katoličku vjeru, tad je svoje zemlje ostavila u nasljedstvo Svetoj Stolici, Vatikanu, koji može njom upravljati po svojoj mudrosti.

Datum objave: 28.11.2019.