Autor: CroExpress

Od 11. svibnja, Croatia Airlines obavljat će letove na linijama koje možete vidjeti na linku.

Od 4. svibnja, obavezno je korištenje maski/pokrivala za lice na svim letovima Croatia Airlinesa. Putnici na svim letovima Croatia Airlinesa obavezni su donijeti i nositi maske ili pokrivala za lice. Maske je potrebno nositi za vrijeme cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova.

Prihvatljiva pokrivala za lice:

– dvoslojne pamučne maske za lice
– medicinske (kirurške) maske za lice
– filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila (FFP2/N95)

Zračna luka Dubrovnik – Od 11. svibnja, ponovno se uspostavlja domaći zračni promet na relaciji Zagreb – Dubrovnik – Zagreb. Croatia Airlines će operirati dva leta dnevno.

Zračna luka Osijek – od 27. travnja, ponovno se otvara poslovnica u Pothodniku. Dok traju mjere prevencije, prilagođeno radno vrijeme bit će radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9 do 17 sati. Više informacija moguće je dobiti na putem e-maila agencija@osijek-airport.hr i telefona +38531284611. Preporuča se da svi upiti pošalju pismeno na navedeni e-mail.

Zračna luka Rijeka – Više detalja pogledajte na linku.

Zračna luka Zagreb – Više detalja pogledajte na linku.

AirBaltic – Sve AirBaltic veze privremeno su obustavljene od 17. ožujka do 17. svibnja 2020. godine.

Air France – Od 11. svibnja, maske su obvezne na letovima. Zbog koronavirusa smanjili su 90% kapaciteta letova i ta redukcija ponude zasad je na snazi do kraja svibnja.

Air Canada obustavili su sve letove na relaciji Toronto – Zagreb za ljeto 2020.

Austrian Airlines – Privremena obustava letova produljena je do kraja svibnja.

British Airways – Više detalja pogledajte na linku.

Brussels Airlines odlučili su privremeno obustaviti letove do 15. svibnja 2020.
​ Czech Airlines uveli su nošenje maski kao obvezno. Više detalja pogledajte na linku.

Easyjet – Donijeli su odluku da prizemlju zrakoplove do daljnjega.

Emirates – Emirates je uspostavio ograničene putničke letove za prijevoz putnika iz odabranih destinacija natrag u Ujedinjene Arapske Emirate. Više detalja pogledajte na linku.

Germanwings – Letovi Germanwingsa više se neće nastaviti.

KLM – Više detalja pogledajte na linku.

Lufthansa – Više detalja pogledajte na linku.

Ryanair – Ograničen raspored letenja produljen je do 28. svibnja.

Turkish Airlines – Obustavljaju se svi međunarodni letovi do 28. svibnja 2020.

Qatar Airways – izravni letovi između Zagreba i Dohe obustavljeni su do 30. lipnja 2020. Omogućena je fleksibilnost prilikom promjene planova putovanja do 31. prosinca 2020.

Wizz Air – početkom svibnja kreće letjeti iz Budimpešte prema Ateni, Barceloni, Berlinu, Birminghamu, Baselu, Dortmundu, Eindhovenu, Geteborgu, Londonu, Liverpoolu, Madridu, Podgorici, Sarajevu, Stockholmu i Targu Muresu.

BOSNA I HERCEGOVINA 1. lipnja 2020. prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje iz zračnih luka radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

MAĐARSKA Putnički promet u međunarodnoj zračnoj luci Budimpešta Ferencz Liszt postupno se pokreće (Wizz Air i KLM počinju letjeti početkom svibnja). Putnici koji dolaze u tu zračnu luku bit će podvrgnuti obveznom testiranju po dolasku. Ovisno o rezultatu testa, mogu biti odvedeni u bolnicu ili na kućnu izolaciju na 14 dana.

SJEVERNA MAKEDONIJA​ Međunarodna zračna luka Skoplje i granični prijelaz ove zračne luke zatvoreni su za putničke letove u skladu s Vladinom odlukom da se svi granični prijelazi zatvaraju za prolaz stranih državljana.

SLOVENIJA Vlada Republike Slovenija je s 12. svibnjem ukinula odredbu o ograničavanju zračnog prometa, a restrikcije su ukinute za sve avio prijevoznike s područja država članica Europske unije, ali i trećih država. Sve putnike koji dolaze na ljubljansku zračnu luku, savjetuje se da prije putovanja kontaktiraju avio prijevoznika.

SRBIJA ​ Zračna Luka Beograd započela je sredinom svibnja s postepenom obnovom putničkog prometa.

POLJSKA LOT AIRLINES otkazao je putničke letove do 31. svibnja.

Datum objave: 01.06.2020.