23-godišnji zagrebački profesionalni boksač, Arijan Gorički, ovog vikenda ispred sebe ima novi meč.

 


U subotu, 12. prosinca u Eggenstein-Leopoldshafenu, Arijan Gorički u featherweight kategoriji borit će se za svoju sedmu profesionalnu boksačku pobjedu protiv Mađara, 23-godišnjeg iskusnog Jozsefa Ajtaija.

Meč će se održati u perolakoj kategoriji (do 57 kilograma) i to na šest rundi. 169 cm visoki Gorički trebao bi imati prednost u visini od deset centimetara, a zanimljivo je navesti kako je savladao brata svog subotnjeg protivnika.


Prijenos borbe možete pratiti na Instagram profilu 2kboxingofficial.

Zanimljiva biografija protivnika


Jozsef Ajtai nadimka Little red, debitirao je 2015. godine. U karijeri ima 22 pobjede (14 s nokautom) te 16 poraza. 

Borio se WBF svjetsku titulu 2015. godine, izgubio borbu podjeljenom odlukom sudaca. Iste godine se borio i za WBA internacionalnu titulu, izgubio borbu tehničkim nokautom. 2016. godine se borio za WBO internacionalnu titulu, borbu izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Borio se s bivšim svjetskim prvakom Gavin McDonnell-om u McDonnellovoj 20. profesionalnoj borbi.

Gorički ne podcjenjuje protivnika, iako su njegovi najbolji dani iza njega“Jozsefovi najbolji dani su iza njega, ali ima puno iskustva te ga se ne smije podcijeniti. Prošle godine sam se borio s Jozsefovim bratom, kojeg sam pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca i rušio ga šest puta. Iako je Jozsef puno iskusniji od svog brata pa ćemo vidjeti kako će on reagirati na moje udarce, možda će pokušati osvetiti bratu pa dobimo zanimljivu borbu”, kaže Arijan.

Na istom eventu će nastupiti Fedor Michel, Alexander Rigas, Alicia Holzken i Elvina White.

Zadnju borbu Arijan je imao 26. rujna, 2020 u Düsseldorfu. Pobijedivši Zsolt Sarkozia, nokautom u 2. rundi i tako popravio svoj profesionalni omjer na 6-0.

“Borba je trebala biti 19.12. u Zagrebu protiv puno ozbiljnijeg protivnika ali nažalost zbog epidemioloških mjera, u zadnji čas smo morali borbu premjesiti u Njemačku.Iduće godine nadam se velikom boksačkom spektalku u Grand casinu Admiral”, kaže Arijan.

“Moram se Zahvaliti MTK Munich i  O1NE.Sport menadžmentu, koji su se u kratkom roku pobrinuli da ipak boksam ove godine, te da mi pripreme ne propadnu”, kaže te dodaje kako je zahvalan i svojim sponzorima koji ga podržavaju i koji su uz njega u ovoj teškoj situaciji, a to su X-Logic, Rajska rajčice, Admiral casino, Dentum i Ax-Soling.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 10.12.2020.