PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

12.08.2020
tekst
tekst

Aktualno

NAJNOVIJI PODACI Hrvatska danas broji 92 novozaražena; maske obavezne i u pošti, banci...

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Svi u bliskom kontaktu sa strankama moraju nositi maske.

Autor: CroExpress

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, a nema novih preminulih.

Do danas su ukupno zabilježene 3 953 osobe zaražene novim koronavirusom. 2 629 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo 119 osoba. Do sada je ukupno testirano 97.724 osoba, od toga 1804 u protekla 24 sata. Zaražena su i 82 zdravstvena djelatnika.

'Današnja brojka je veća nego jučer, ali nemamo novih žarišta', rekao je Krunoslav Capak i rekao kako novozaraženi dolaze sa vjenčanja i samostana u Đakovu.

Slučajevi iz Karlovca vezani su uz jednu obitelj, a još nije poznato jesu li se češki turisti zarazili u Hrvatskoj

'Imamo 16 danskih turista koji su u Sisačko-moslavačkoj županiji u jednom liječilištu od kojih je jedan pozitivan, a ostali bi se htjeli vratiti. Imamo i jednu švicarsku obitelj za koju su nam iz Švicarske dojavili kako su se zarazili u Splitsko-dalmatinskoj županiji', rekao je Capak.

Damir Trut najavio je kako je nošenje maski sad obvezno i za zaposlenike trgovačkih društava i institucija koje rade sa strankama, kao i za djelatnike uslužnih djelatnosti koji dolaze u bliski kontakt sa strankama.

Šef HZJZ-a Kurnoslav Capak pojasnio je kako se odluka odnosi na pošte, banke i sve ostale šalterske djelatnosti, kao i na pedikere, masere i ostale koji su u bliskom kontatku sa strankama.

15.07.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.