Autor: CroExpress

‘U SDP-u postoji visoka razina odgovornosti i Predsjedništvo je donijelo odluku da ćemo izbore za novo vodstvo ispisati u najkraćem mogućem roku’, rekao je Bernardić dodavši da se on više neće kandidirati za predsjednika SDP-a.

Vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a do novih izbora bit će Zlatko Komadina.

Na upit znači li to da je danas na čelu stranke podnio ostavku, Bernardić je odgovorio da nije.

‘Ne, mi po statutu imamo definiranu odgovornost, nakon parlamentarnih izbora SDP ide u izbor novog vodstva. Predsjedništvo i ja osobno smo smatrali da je naš zadatak raspisati izbore što prije, i to će se vjerojatno dogoditi već sljedeći tjedan, na sjednici Glavnog odbora’, kazao je.

‘Predsjednik je uvijek najodgovorniji, na čelu kolone je’, rekao je Bernardić, te dodao: ‘najlakše je reći kriva je izlaznost. Nikoga ne krivim. Građani su odlučili, izlaznost je bila kakva je, mi jednostavno preuzimamo odgovornost. SDP ide dalje, računajte na nas’, rekao je Bernardić.

Dodao je da će doći na konstituiranje Sabora, ali nije mogao reći hoće li biti zastupnik u Saboru. Na pitanje hoće li se povući iz politike rekao je da je život čudesno nepredvidiv, te da kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore.

Ustvrdio je da SDP ima dovoljno jakih ljudi koji su se dokazali rezultatima, koji će sasvim sigurno moći voditi stranku u nove izborne pobjede

Datum objave: 06.07.2020.