PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

07.08.2020
tekst
tekst

Aktualno

ZBOG BRŽEG ULASKA Na graničnim prijelazima posebne trake za strance najavljene sustavom Enter Croatia

Foto: screenshot/twitter

Foto: screenshot/twitter

Na četiri najfrekventnija granična prijelaza obilježene su posebne trake za putnike koji su dolazak u Hrvatsku najavili putem sustava Enter Croatia, objavio je MUP.

Br. pregleda: 13852

CroExpress/Hina

Posebne trake obilježene su na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Rupe i Plovanija kako bi se skratilo vrijeme prelaska preko državne granice i omogućila bolja protočnost.

Web stranica entercroatia.mup.hr otvorena je još krajem svibnja s ciljem povećanja efikasnosti prelaska granice te kako bi se turisti upoznali s epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Hrvatskoj.

Na stranici se nalazi online obrazac u koji se upisuju svi podaci uobičajeno traženi u procesu prelaska granice te uz jednostavno predočenje putovnice ili osobne isprave policajcu na granici, broj ili kod s osobne iskaznice ili putovnice se automatski povezuje sa svim unaprijed upisanim podacima u online obrascu.

Na taj način je cjelokupna procedura upisivanja podataka svake pojedinačne osobe u vozilu svedena na vremenski minimum te se povećava prometna protočnost.

Ovoga tjedna broj prijavljenih preko tog sustava prešao je milijun, a do petka je zabilježena 1.159,971 prijava, doznaje se u MUP-u.

04.07.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.