Autor: CroExpress

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar jedan je od kandidata HDZ-a u 5. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima. Deveti je na listi u jedinici gdje će se voditi prava bitka za Slavoniju. Upravo je ovaj Vukovarac, dugogodišnji član stranke, najbolji izbor za kandidata.

Ovih je dana gostovao na Radio Vinkovcima, gdje je predstavio izborni program Hrvatske demokratske zajednice i razgovarao o aktualnoj problematici u Slavoniji i Vukovaru.

Za Vukovarske novine je izjavio kako Vukovar zaslužuje nastavak razvoja i sigurnu budućnost. “Dokazali smo da smo kao politička opcija sposobni osigurati zdravstvenu i ekonomsku sigurnost građana, bolje od ikog drugog, ne samo u Hrvatskoj – nego na svjetskoj razini”, poručio je Mažar.

Nedjelju je proveo u prostorijama HNK Radnički gdje se održalo tradicionalno okupljanje stanovnika južnoga dijela Vukovara pod nazivom Dan Kudeljaraca. Kako objašnjava, riječ je o njegovim sugrađanima koji su odrasli u ovom dijelu grada i bili vezani uz nekadašnji pogon za preradu kudelje.

Susret je počeo kudeljarskim doručkom – ribom pripremljenom u talandari i druženjem uz glazbeni nastup Branka Čulića, priređen je i kudeljarski ručak te nogometni turnir na kojemu su nastupili pioniri i limači protiv roditelja kako bi označili kraj sezone Škole nogometa.

“Obilježavanjem Dana Kudeljaraca sjetili smo se prije svega 28 članova HNK Radnički koji su dali svoje živote u Domovinskome ratu i tako nam omogućili da danas možemo slobodno živjeti u Vukovaru. S druge strane, na ovaj smo se dan sjetili i onih ljepših vremena kada su i Kudeljara i Borovo Naselje živjeli jednim drugačijim životom, kada su se gradili i tvornica Borovo i stanovi. Na žalost, kako vrijeme prolazi Kudeljaraca je sve manje, ali da se unatoč tomu ovim obilježavanjem svake godine iznova pokazuje jedno zajedništvo i jedinstvo kroz koje se odaje počast poginulima ali se i razmišlja ne samo o prošlosti nego i o našoj sadašnjosti i budućnosti te stvaranju boljih uvjeta življenja u Vukovaru”, istaknuo je HDZ-ov kandidat Nikola Mažar.


Datum objave: 30.06.2020.