PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

08.08.2020
tekst
tekst

Aktualno

KANDIDATI 1. IZBORNE JEDINICE HDZ-A Na mladoj misi vlč. Petra Galekovića na zagrebačkoj Trešnjevci

Foto: CroExpress/ika

Foto: CroExpress/ika

Na euharistiji je propovijedao preč. Marko Kovač.

CroExpress

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, redovničkim poglavarima, rektorom i poglavarima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa te mnogobrojnim svećenicima, podijelio je u subotu 20. lipnja na euharistijskom slavlju u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, sveti red prezbiterata dvadesetorici đakona.

Sveti red prezbiterata je primio i Petar Galeković iz župe sv. Josipa, Zagreb-Trešnjevka sjever, koji je u nedjelju, 21. lipnja uz prisustvo obitelji, rodbine i prijatelja, te veliko mnoštvo vjernika proslavio svoju svečanu mladu misu.

Slavlju je prethodila trodnevnica u kojoj se cijela župa pripremala za ovaj važni događaj. Na euharistiji je propovijedao preč. Marko Kovač, koji je u nizu svećenika iz župe posljednji slavio mladu misu. Naime, mladomisnik Petar Galeković je dvanaesti svećenik u nizu mladomisnika iz župe sv. Josipa.

Svetoj misi i svečanosti su nazočili i predstavnici civilnih vlasti, među kojima su bili i kandidati 1. izborne jedinice HDZ-a predvođeni državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom. Nakon misnog slavlja kandidati za parlamentarne izbore obišli su i tržnicu na Trešnjevačkom trgu.

Pogledajte fotogaleriju.


Danas, 21. lipnja održana je Mlada misa Petra Galekovića u Župi svetog Josipa na Trešnjevci sjever. Na mladoj misi su...

Objavljuje Zvonko MilasNedjelja, 21. lipnja 2020.
FOTOGALERIJA:

21.06.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.