CroExpress

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, redovničkim poglavarima, rektorom i poglavarima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa te mnogobrojnim svećenicima, podijelio je u subotu 20. lipnja na euharistijskom slavlju u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, sveti red prezbiterata dvadesetorici đakona.
Sveti red prezbiterata je primio i Petar Galeković iz župe sv. Josipa, Zagreb-Trešnjevka sjever, koji je u nedjelju, 21. lipnja uz prisustvo obitelji, rodbine i prijatelja, te veliko mnoštvo vjernika proslavio svoju svečanu mladu misu.
Slavlju je prethodila trodnevnica u kojoj se cijela župa pripremala za ovaj važni događaj. Na euharistiji je propovijedao preč. Marko Kovač, koji je u nizu svećenika iz župe posljednji slavio mladu misu. Naime, mladomisnik Petar Galeković je dvanaesti svećenik u nizu mladomisnika iz župe sv. Josipa.
Svetoj misi i svečanosti su nazočili i predstavnici civilnih vlasti, među kojima su bili i kandidati 1. izborne jedinice HDZ-a predvođeni državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonkom Milasom. Nakon misnog slavlja kandidati za parlamentarne izbore obišli su i tržnicu na Trešnjevačkom trgu.
Pogledajte fotogaleriju.

Danas, 21. lipnja održana je Mlada misa Petra Galekovića u Župi svetog Josipa na Trešnjevci sjever. Na mladoj misi su…Objavljuje Zvonko MilasNedjelja, 21. lipnja 2020.
















Datum objave: 21.06.2020.