CroExpress/Hina

Premijer je, gostujući na Hrvatskom radiju, naglasio kako je, u prvom poluvremenu, od 2016., Vlada kontinuirano radila na četiri obećanja koja je dala građanima: političkoj stabilnosti, pravnoj sigurnosti, gospodarskom rastu i društvenu solidarnosti. ‘Hrvatska je danas sigurno bolja zemlja nego je bila 2016., rekao je u emisiji A sada Vlada‘.
Podsjetio je da su u mandatu njegove Vlade rasle plaće, prosječena je veća za 1. 1150 kuna, mirovine, Hrvatska je imala zdravi gospodarski rast, proračunski višak tri godine, smanjen je javni dug, zemlja je izašla iz procedure prekomjernog proračunskog deficita itd.

Potvrdio je kako je HDZ-u cilj osvojiti na izborima za Sabor 61 mandat, koliko je osvojio i prije nepune četiri godine.


Istaknuo je i kako su skori izbori specifični jer od centra desno postoje HDZ, Domovinski pokret Miroslava Škore i Most, a na drugog se okrupnjuju glasovi koalicije za koju ne vidi da ima neka rješenja. Poručio je kako je važno da se ne ponovi scenarij rasipanja glasova na desnici, pogotovo jer, dodao je, na ljevice više nema onih ‘balona, prevara poput Kolakušića’.

‘Tu se okrupnjuju glasovi ovoj koaliciji koja ne vidim da ima neka rješenja. Ima neke priče o nečemu, ali ne vidim kako bi to i s kojim ljudima mogli izvući Hrvatsku’, rekao je premijer na Hrvatskom radiju.

Datum objave: 03.06.2020.