PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

07.07.2020
tekst
tekst

Aktualno

PREMINUO SINIŠA MATAIJA RAMBO (1965.-2020.) - Hrvatski branitelj i jedan od najvećih heroja obrane Vukovara

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Otišao je još jedan vukovarski heroj. Počivao u miru Božjem.

Br. pregleda: 19598

CroExpress

Vukovar je izgubio još jednog heroja Domovinskog rata, nenadano je u 55. godini života u subotu, 9. svibnja preminuo Siniša Mataija Rambo.

Mataija je bio sveratnik, na određeni na­čin, zamjenik Zvone Ćurkovića. Bio je nevjerojatno hrabar, spretan, savršen 'čistač', korektor topništva i stalno se ukazivao kada je trebalo pomoći. Zadnje je spasio Markuša i Širokog koji su u opasnom pro­boju jednostavno zaspali od umora, pričaju sa silnim ponosom njegovi suborci.

U ovim trenucima na društvenim mrežama od junaka obrane Vukovara opraštaju se brojni suborci i prijatelji.

Damir Plavšić

Poštovani suborci danas je preminuo još jedan Vukovarski Heroj, Siniša Mataija 'Rambo', počivaj u miru u Božjem zagrljaju dragi prijatelju. Od nas 1803 dragovoljaca vukovarskih branitelja koliko nas je bilo na popisu u kolovozu 1991. danas nas je živo još možda tristotinjak ????.

Damir Radnić

#POČIVAJUMIRUBOŽJEMDRAGIPRIJATELJU :(
Prijatelj, brat, heroj, Čovjek
Siniša Mataija Rambo
Vukovar 3.12.1965 . - † Zagreb 9.5.2020.
Najbolji među nama prvi nas napuštaju!

Damir Markuš

Ne mogu vjerovat. Umro je Rambo, Siniša Mataija. Pa šta se još može dogodit. Dragi prijatelju, nikad te nećemo zaboravit mi hosovci sa Sajmišta. Obitelji sućut, stvara se nebeska vojska, anđeli naši. Jučer je Igor s njim pričao, još jučer, a danas... Hvala ti na svemu legendo i počivaj u miru brate naš.

Igor, ja i Rambo, u sretnim vremenima. U proboju, izranjavani, gladni, umorni od bitaka i hodanja kroz nepoznato, Igor i ja, leđima naslonjeni jedan na drugoga, od svega toga zaspali. Kolona krenula, mi ostali. Rambo je shvatio da nas nema, vratio se kroz kukuruz, koji nikad nije bio tako visok ko te godine. Probudio nas, digao, spasio. Stigli kolonu, stigli do slobode.

Željko Mikić

Siniša Mataija - Rambo
Vukovar 3.12.1965 . - † Zagreb 9.5.2020. U Domovinskom ratu sam upoznao velike ljude, a jedan od najvećih frajera i fajtera je bio Rambo. Počivaj u miru Božjem prijatelju!

Hervé Rousseau

Branitelj i Heroj Vukovara, umro je danas Siniša Mataija 'Rambo', prijatelj i suborac od HOS-a Sajmište-Vukovar, suborac i brat po oružju od Jean-Michela, Crvenkape, Damir, Damir, Viktorin, Zvona, Igora... Za Dom spremni! Počivaj u miru Božjem Viteže među nebeskom vojskom Hrvatskih branitelja!

Domagoj Pavić

Siniša Mataija Rambo, prijatelju, suborče, dobri i hrabri čovječe počivaj u miru Božjem.

Zvonko Milas

Danas je otišao naš Siniša, naš Rambo... Bio je drugačiji od svih i bio je jedan od nas. Živjeti će dok nas bude. Pozdrav prijatelju!


Otišao je još jedan vukovarski heroj. ????

Objavljuje CroExpressSubota, 9. svibnja 2020.


09.05.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.