PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.04.2020
tekst
tekst

Aktualno

NJEMAČKA NA POČETKU EPIDEMIJE KORONAVIRUSOM Ministar zdravstva Jens Spahn upozorio da je velik broj osoba bio u kontaktu s pacijentima koji su zaraženi

foto: pixabay

foto: pixabay

Moli sve da ne treba pri prvom kašlju odmah trčati liječniku te da se ne širi panika.

Br. pregleda: 3949

Autor: CroExpress

"Mi se nalazimo na početku epidemije koronavirusom u Njemačkoj", rekao je ministar zdravstva Jens Spahn, nakon što je potvrđeno novih šest slučajeva zaraze. Istaknuo je da je veliki broj osoba bio u kontaktu s pacijentima kod kojih je pronađen virus, te da u međuvremenu više nije moguće pratiti lance zaraze.

"Pitanje je funkcionira li naša dosadašnja strategija izolacije virusa i prekidanje lanca širenja", kaže Spahn, prenosi Hina, te dodaje da je mogućnost da epidemija zaobiđe Njemačku "mala". S ministrima zdravstva saveznih država održao je telefonsku konferenciju tijekom koje je dogovoreno da savezne države pokrenu svoje planove za slučaj izbijanja epidemije.

Pozvao je sve građane koji su u posljednjih 14 dana boravili u nekoj od rizičnih zemalja da obavijeste svog liječnika u slučaju pojavljivanja simptoma poput kašlja ili temperature. Istovremeno, moli sve da ne treba pri prvom kašlju odmah trčati liječniku te da se ne širi panika zbog koronavirusa.

27.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.