Autor: Hina/CroExpress

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Riječ je o bratu mladića koji je u utorak imao pozitivan nalaz i hospitaliziran je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.
“Imamo još jedan potvrđeni slučaj koronavirusa. Svi ostali testirani su negativni”, rekao je ministar Beroš na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u Zagrebu.

Mladić kod kojeg je u utorak potvrđeno da je zaražen koronavirusom radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu, a prošlog tjedna je zajedno s djevojkom boravio u Milanu na utakmici Lige prvaka. U petak je bio na poslu, a kada je primijetio simptome u nedjelju se javio liječniku. Sada se nalazi u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, ima blaži oblik bolesti i u dobrom je stanju. Nalaz njegove djevojke koja je također pregledana, negativan je na koronavirus te ona nije zaražena.

Iz ostalih dijelova Hrvatske pristiže još uzoraka za testiranje na virus, a trenutno je u Zagrebu hospitalizirano troje ljudi koji su u fazi testiranja na koronavirus. Ministar zdravstva je ponovio da koronavirus ne predstavlja značajnu ugrozu.

Datum objave: 26.02.2020.