CroExpress/PR
Najavljujemo vam modnu reviju modnih dizajnerica Vesne i Marije Milković, vlasnica popularnog ETNO BUTIKA MARA iz Zagreba. Revija će se održati u Münchenu, u subotu, 22. veljače od 18 sati na adresi: Franziskussaal –  Sv. Gabrijel, Versaillerstr. 20 (ulaz sa Braystr.).



Vesna Milković, rođena Slavonka, inspiraciju za svoj rad pronalazi u bogatoj tradiciji ručnog rada svoje obitelji koja potječe iz svih krajeva Hrvatske. U poslu je uspješno prati i kćer Marija, diplomirana modna dizajnerica koja s puno ljubavi i optimizma nastavlja ovu obiteljsku tradiciju.

Zajedničkim kreativnim i poduzetničkim snagama na poznatoj zagrebačkoj adresi: Ilica 49 (prolaz matice obrtnika), u Etno butiku Mara od 2004. godine promiču i pomiču granice domaće etno scene vješto balansirajući spojem tradicije i urbane mode. Zbog inspirativne primjene etno baštine, butik Mara dobitnik je brojnih nagrada za originalnost i autentičnost poput posebnog priznanja za inovaciju – ‘ARCA 2016’ te statusa ‘Tradicijski obrt’ (HOK).

Zbog svoje autohtonosti i posebne vrijednosti, potpis Etno butika Mara prepoznatljiv je i izvan granica Hrvatske.
Dizajnerice Vesna i Marija Milković zaslužne su i ponosne što su njihove klijentice već punih 20 godine ambasadorice hrvatskog odjevnog suvenira u svijetu putem raskošno ornamentiranih kreacija inspiriranih glagoljicom, hrvatskim glagoljskim misalima, paškom čipkom, motivima s alkarskih odora i drugim motivima iz nepresušnog vrela hrvatske kulturno-povijesne baštine.

Očuvanje ljepote predivnih motiva naše prošlosti vještim implementiranjem u moderan dizajn nit je vodilja koju su stavile pred sebe i svoje suradnike. Upornim radom i kontinuiranim napretkom te sudjelovanjem na svjetskim međunarodnim konferencijama, izložbama i modnim revijama ‘Mara’ je uz obrazovani tim, stalnu inovativnost i iskustvo odlučna u ispunjenju svoje životne i poslovne misije: ‘Izvucimo naše narodno blago iz škrinja i ormara i pokažimo svijetu što imamo’.
84236614-3788796571160815-7476374869228126208-o.jpg

Datum objave: 13.02.2020.