PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

06.06.2020
tekst
tekst

Aktualno

U GRAZU ODRŽAN 'DAN HRVATSKE 2019.' Tugomir Majdak: Udruživanje poljoprivrednika učinit će Hrvatsku konkurentnijom na inozemnom tržištu

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Tema poslovnog skupa je bila EU fondovi u Hrvatskoj.

Br. pregleda: 1487

Autor: CroExpress

U Grazu je danas, pod pokroviteljstvom Ministarstva za regionalni razvoj i fondove EU održan 'Dan Hrvatske 2019'. Uvodnu prezentaciju održala je državna tajnica Nikolina Klaić.

Tema poslovnog skupa je bila EU fondovi u Hrvatskoj, a sudjelovalo je preko 150 predstavnika gospodarskog, javnog i civilnog sektora iz Austrije i Hrvatske.


U okviru panela 'EU fondovi i njihov utjecaj na gospodarski rast i razvoj Hrvatske s naglaskom na Projekt Slavonija, Baranja i Srijem' sudjelovali su državni tajnik ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak zajedno s državnom tajnicom Natašom Mikuš Žigman, Josipom Grgićem iz HBOR-a te gospodarstvenicima iz Austrije.


- Hrvatska planira u sljedećem programskom razdoblju 2021. - 2027., s ciljem povećanja produktivnosti i modernizacije poljoprivrede, strateški definirati potencijalni projektni ciklus vezan za primarnu poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju, uz naglasak na udruživanje poljoprivrednika te mlade poljoprivrednike i inovacije u poljoprivredu, kao i dio lokalne infrastrukture koja može doprinijeti povećanju konkurentnosti poljoprivrede RH, izjavio je državni tajnik Majdak.

23.10.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.