PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

15.10.2019
tekst
tekst

Aktualno

DRAMA NA BRODU KOD HVARA Do dolaska Hitne muškarac je već preminuo, helikopter dvoje djece u teškom stanju i dvoje odraslih prevezao u Split. Sumnja se na trovanje školjkama

Foto: wikipedia

Foto: wikipedia

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, riječ je o talijanskim državljanima.

Br. pregleda: 1257

Autor: CroExpress

Danas oko 10.10 sati PU Splitsko-dalmatinska je dobila poziv iz Hvara da je kapetan jedrenjaka, koji plovi pod hrvatskom zastavom, najavio uplovljavanje u luku jer je na brodu preminuo jedan muškarac.

Liječnički tim HMP iz Hvara promptno je izašao u susret brodu i potom utvrdio da je čovjek preminuo prije njihovog izlaska na intervenciju, međutim, dvoje djece je pod sumnjom trovanja hranom u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijaterije u splitskoj bolnici.

Na brodu kod Hvara pronađen mrtav muškarac, četiri osobe zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene u splitsku bolnicu; Otrovali se školjkama u restoranu?

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o talijanskim državljanima, a hitne službe su naknadno pozvane zbog još dvije odrasle osobe koje se loše osjećaju, pa se helikopter vratio i po njih te ih prevezao na odjel Zaraznih bolesti splitske bolnice.

Kapetan Ispostave Lučke kapetanije u Hvaru, Miloš Botica, je rekao da nije bio uključen u postupanje po događaju, a u javnom pogovoru se čuje da u ovom slučaju postoji sumnja na trovanje školjkama, mada ima i onih koji u to naprosto ne vjeruju.

U restoranu, na koji su turisti ukazali, navodno po službenoj dužnosti postupaju dr. Linda Kovačić, spec. epidemiologinja iz NZJZ SDŽ – Ispostave Jelsa, i sanitarni inspektor Stipe Čikeš, koji ovih dana uistinu imaju pune ruke posla na škoju, no od njih nismo mogli dobiti nikakve relevantne informacije.

Za to su vele ovlašteni glasnogovornici ustanova u kojima rade, a oni te podatke mogu dati tek nakon završene obrade, odnosno analiza izuzetih uzoraka hrane.


Izvor: slobodnadalmacija.hr
13.08.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.