PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

Aktualno

NAJNEPOZNATIJA HRVATSKA SKLADATELJICA I PIJANISTICA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE 85-godišnja Natalie Trayling svira klavir na ulici Melbournea - ono što se tada događa je čarobno. Poslušajte!

Foto: Screenshot/Youtube/The Feed

Foto: Screenshot/Youtube/The Feed

Pogledajte priloženu snimku, vjerojatno ćete ostati i sami zatečeni, jer će, sigurni smo, Natalie zagrijati i vaša srca svojom zapanjujućom izvedbom.

Br. pregleda: 3902

Autor: CroExpress

Natalie Trayling, australska ulična umjetnica, danas je vjerojatno najnepoznatija hrvatska skladateljica i pijanistica izvan Republike Hrvatske. Barem tako misli njen sin, melbournski glazbenik Matthew Trayling.


Matthew je otvorio kanal na YouTubeu, ne samo da bi promovirao svoju glazbu, već i svoju nevjerojatno nadarenu majku. Sada videozapis ima više od 4 milijuna pregleda.

'Očito je da Natalie svoje svjetsko priznanje osvaja ne samo kao ulična umjetnica, već i kao 'duboki glazbeni genij' i s pravom ga zaslužuje' – kazao je za svoju majku sin Matthew.

Natalie već godinama svira na ulicama Melbournea, svirala je i glasovire u trgovinama, hotelima ili barovima kad si nije mogla priuštiti svoj vlastiti.

Život joj nije bio lak

Natalie je sada u svojoj 85 godini, jako je patila zbog smrti svoje dvije kćeri, bila je beskućnica i lošeg zdravlja, navodi Daily Mail.

Njezina glazba, koja je prožeta 'slatkom tugom, pratila ju je kroz sve faze teškog života.

'Glazba je sve', kazala je za ABC News Special. 'Osjećam se kao dio toga. Cijeli svijet je glazba.'

'Ona i klavir su jedno', rekao je Mathew za Daily Mail.

Video prikazuje Natalie koja je klasično trenirana pijanistica, svira komad koji je skladala u dobi od 13 do 14 godina i koji je kasnije do kraja dovršila.

Dok svira, Natalie izgleda slatko, pomalo mračno i apsolutno čarobno. Ima sposobnost da vas odvede do mjesta koje jednostavno ne možete opisati riječima.

'Ona zaslužuje samo najbolje', piše Mathew u opisu videa. 'Svijet ne čuje samo staricu koja na ulici svira klavir, već sluša i gleda glazbeni genij. Sretan rođendan, draga moja majko. Svijet te sada sluša i tvoje dvije kćeri (Jo-Anne i Kerin) u Nebu.'10.08.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.