PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.02.2020
tekst
tekst

Aktualno

MLADI HRVAT MEĐU NABOLJIMA NA CAMBRIDGEU Prvu godinu završio je s najvišom ocjenom i plasirao se u 7% najboljih studenata na smjeru

 Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Sve je ispite položio s najvišom ocjenom.

Br. pregleda: 1099

Autor: CroExpress/Varaždinske vijesti

Ilija Srpak mladi je Varaždinac koji je prošle školske godine bio najuspješniji hrvatski učenik na natjecanjima osvojivši čak pet Oskara znanja. Upisao je Cambridge, jedan od najboljih fakulteta na svijetu i pokazao da je uloženi trud vrijedio, pišu Varaždinske vijesti.

Sve je ispite položio s najvišom ocjenom čime je ostvario izniman uspjeh upisavši se u listu sedam posto najuspješnijih studenata. Okolina mu je poticajna, mnogo ljudi dijeli njegovu strast prema znanju i radu, kaže mladi Varaždinac. Iako je dobio najviše moguće ocjene ove akademske godine, ističe da su rezultati mogli biti još bolji. 

'Ukupno sam na cijelom smjeru završio 38. od 604 studenta što znači da sam među 7% najuspješnijih studenata. U cjelini, jako sam zadovoljan, trudio sam se cijele godine, puno sam naučio i sretan sam s time kako je sve prošlo. Dogodine mogu ciljati i biti u top 10 studenata', kaže Ilija. 

Za Cambridge kaže da funkcionira drugačije od mnogih fakulteta s obzirom na to da ne primjenjuje Bolonju

'Nastava je organizirana u tri obrazovna razdoblja, svaki traje oko dva mjeseca. Prva dva sadrže osam tjedana s predavanjima i laboratorijskim vježbama od ponedjeljka do subote, te svaki tjedan iz svakog predmeta imam po sat vremena supervizije, odnosno grupe s dvoje-troje studenata, profesorom ili doktorandom', objašnjava Srpak. Program je zamišljen da stvori studentima određeni pritisak i to mu se sviđa, ističe Srpak koji nastavlja učiti programiranje i fizikalnu kemiju. 


03.08.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.