NODE AEC u prijavi za natječaj istaknuo je iskazivanje predanosti zajednici kroz transformativne i održive projekte diljem New Yorka.

Nagradu američkog magazina BUID osvojila je njujorška tvrtka Node Architecture, Engineering, and Construction (Node AEC) u vlasništvu Hrvata Jakova Šarića i Radomira Delića. Croatia Week izvještava kako je NODE AEC dobila priznanje za najinovativniju multidisciplinarnu arhitektonsko-inženjersku konzultantsku tvrtku u sjeveroistočnom SAD-u za izvrsnost u održivoj stambenoj arhitekturi.

NODE AEC u prijavi za natječaj istaknuo je iskazivanje predanosti zajednici kroz transformativne i održive projekte diljem New Yorka. Niz stambenih objekata koje su dizajnirali po principima “pasivnih kuća” priložili su kao reference. Riječ o objektima koji imaju do 90 posto veću energetsku učinkovitost od klasično građenih objekata. Prva zgrada s certifikatom pasivne kuće u Queensu – Middle Village te Charlotte Gardens i Off Bryant u Bronxu su među njima. 

“Vjerujemo da okolišno prihvatljivim dizajnom učinkovito pridonosimo društvu. U ovoj zajednici živimo, radimo i volontiramo. Provoditi projekte koji omogućuju bolje uvjete stanovanja za sve smatramo čašću”, izjavio je suosnivač Node AEC-a podrijetlom iz Zagreba.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 18.08.2021.