Usred pandemije koronavirusa gdje se poziva na nošenje maski i cijepljenje, bivši američki predsjednik održao zabavu bez maski.

Bivši američki predsjednik Barack Obama 4. kolovoza proslavio je 60. rođendan. Ništa sporno ne bi bilo u proslavi, da se 44. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, usred pandemije koronavirusom, nije pokazao izdignutim iznad malog “čovjeka”. U SAD-trenutno oboljeva više od 100 000 osoba dnevno, ali to nije spriječilo Obamu u proslavi, prenosi nypost.

Pozivanje na cijepljenje, prijetnje lockdownom, kontinuirano zastrašivanje brojkama oboljellih te nošenje maski očigledno nisu za moćnike. Iako je Obama, navodno, smanjio prvotnu brojku gostiju svoje rođendanske zabave, koja je trebaa biti 475 osoba na 200tinjak. Prema dostupnim video i foto materijalima koji su procurili na društvene mreže teško je pronaći osobu s maskom, piše The Blaze.

Zabava je održana u Marta’s Vineyard, a prema trenutnim američkim uredbama, riječ je o mjestu visoke razine prenošenja opasnosti. Odnosno u zatvorenom prostoru potrebno je nositi maske, čak iako ste cijepljeni.

Pjevačica Erykah Badu snimila je Obamu tijekom svog nastupa kako pleše bez maske. Nakon što je objavila snimku na društvenim mrežama, obrisala ju je. No, prekasno za internet na kojem ostaje sve što se objavi.

I drugi slavni gosti objavili su slične fotografske i video zapise, koji su naknadno obrisani. Nakon ovog događaja Republikanci, ali i mnogobrojni građani Obamu su prozvali licemjerom.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 10.08.2021.