Autor: CroExpress

Pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske od 23. do 28. lipnja 2015. u Tomislavgradu (BiH), održava se druga po redu Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

U Reviji i natjecanju sudjeluje 31 djevojka iz 21 zemlje: Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Češke Republike, Čilea, Mađarske, Novoga Zelanda, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske, Švicarske i Venezuele.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Projekt organizira Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini ‘Stećak’ u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika.

Pokrovitelji su i dr. Dragana Čovića, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Vlada Hercegbosanske županije i općina Tomislavgrad.

Datum objave: 24.06.2015.