Ovo je slika od prije osam godina, danas bi taj bostonski dječak bio mladić od 16 godina, a pao je kao žrtva terorističke bombe.

Vlado Gotovac je lijepo rekao da onaj koji ubija tuđu djecu nema vlastite djece. Ni jedan terorizam nema smisla, bio vjerski, ideološki, politički ili državni. Miroljubljiva aktivna koegzistencija nema alternative! I to ne ona iz “nesvrstanih”. Opća, humana, etička miroljubljiva aktivna koegzistencija.

Neki signali najavljuju opet rat u našem susjedstvu. Ako do njega dođe, pratit će ga i terorizam poput ovog bostonskog. U “gori crnoj” se “događa narod”. Tko zna u ime kojih glavonja će se tamo proliti krv.

A ni u BiH ne mirisi na dobro. Sjećam se kad je Janez de facto pokrenuo raspad Jugoslavije. Svi se odriču “tog papira”, no činjenica je da su ga svi postali svjesni, bez obzira tko ga je plasirao.

A i korona mirisi na bioterorizam, ali ne kao teorija zavjere: za to je samo dovoljno uskratiti dovoljne količine cjepiva ili posijati sumnje. Tako je posijana sumnja u 5G. Neki su “tehnološki zakasnili” a neki su bili “tehnološki napredni”.

I onda su “posijali histeriju 5G”. Upregnuli su manipulaciji sklono stanovništvo za svoje interese.

Ono što televizija ne prenosi, u EU, ali i u Bosni se protestira protiv politike koja ne osigurava dovoljne količine cjepiva. Ovaj WW3 s bioratovanjem kao okosnicom će trajati više godina.

Krajem rata će se hrana zlatom plaćati,  jer će Fiat valute biti tek hrpe bezvrijednog papira. Tako bih volio da nisam u pravu!

No ovaj nerazumni i razjedinjeni svijet mora otići u …. i sve mora propasti. Kad ću vas 2030.podsjetiti na ovaj tekst, sasvim ćete drugačije misliti nego što mislite danas.

Nema te ideologije, pljunuo bih na tu vjeru, politiku, državu koja bi od mene tražila da ubijem ovakvog dječaka.


Martin Richard je ime osmogodišnjeg dječaka, najmlađe žrtve terorističkog napada 2013. godine u Bostonu. Martin je u cilju utrke čekao da zagrli svog oca Williama koji je sudjelovao na maratonu u Bostonu.


Autor: CroExpress Datum objave: 16.04.2021.