Autor: J. J. Turudić

Čim su krenuli prvi taktovi violine i šargije, na plesnom podijumu nije bilo više slobodnog mjesta. Za dobro raspoloženje u dvorani pobrinuli su se Kristina Ivanović, Mladen Radoš, Braća Geljić, Ivan Mandić, Zoka Legenda, Ivo Jurković (violin), Jozo Knežević (šargija), Dario Banović, Smiljan Jelić (klavijature) i Jozo Jokan Turudić (voditelj programa).

– Dragi prijatelji, hvala vam što ste se odazvali i dali podršku našem radu. Želja nam je biti što bliže našim vjernim gledateljima kojih prema našim pokazateljima osim u domovini, ima i diljem Europe i svijeta. No, najviše gledatelja Posavske televizije je u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Tijekom ove godine planiramo u nekoliko većih gradova u Njemačkoj organizirati hrvatske etno-folk fešte pod nazivom ‘Glas dijaspore’, kazao je u svom obraćanju gostima i prijateljima ravnatelj PTV-a Andrija Mendeš.

Ivan Mandić se stuttgartskoj publici predstavio pjesmama sa svog albuma, ‘Trbuhom za kruhom’ i domoljubnim pjesmama iz rodne mu Posavine. Braća Geljić iz Bijele su bili prava poslastica za ljubitelje izvorne glazbe.

Datum objave: 19.05.2015.