Autor: Drago Palavra/kroativ.at

Arsen Dedić, jedan od najpoznatijih i najcijenjenijih hrvatskih glazbenika, nastupio je prošlog tjedna u Akzent teatru u Beču. Uz pratnju Matije Dedića, jazz pijanista i skladatelja, Arsen je bečkoj publici priredio jedan nezaboravan i čaroban koncert.

Organizator večeri Arsena Dedića je HKD Napredak iz Beča, a sam događaj je privukao mnogobrojne zaljubljenike u dobru glazbu. Pod pratnjom glazbenog virtuoza na glasoviru Matije Dedića, Arsen je zajedno sa publikom otpjevao par odabranih pjesama iz svoje dugogodišnje karijere. Na koncertu je kao gošća nastupila mlada hrvatska pjevačica Lea Deklava. Samom koncertu prethodilo je prikazivanje dokumentarnog filma o Arsenu Dediću ‘Moj zanat’, redatelja Mladena Matičevića.

Akademski težak, kako sam sebe voli nazivati, Arsen Dedić, živa je legenda hrvatske glazbe. Rođen je 28. srpnja 1938. u Šibeniku odakle nakon završene škole odlazi ‘s Perkovića preko Knina’ prema svijetu. U svojoj dugogodišnjoj karijeri objavio je brojne studijske albume, otpjevao nebrojene pjesme, a još više ih je i napisao.

Fotografije s koncerta pogledajte u fotogaleriji portala kroativ.at.

Datum objave: 04.05.2015.