Autor: CroExpress

Nakon rasprodanog prošlogodišnjeg koncerta u zagrebačkom Lisinskom, karizmatični fratar anđeoskog glasa fra Alessandro vraća se ponovno u Hrvatsku. Kako ga zovu, Glas Radosti, fra Alessandro iz Assisija, održat će jedinstveni duhovni glazbeni doživljaj u prelijepom ozračju Foruma u Zadru, 5. kolovoza.

Izvedbe suvremene i tradicionalne duhovne i sakralne glazbe u manje od godinu dana osvojile su srca publike širom svijeta. Glazbeni kritičari su ga prozvali ‘Glasom iz Assisija’, a svoju poruku ljubavi iz rodnog grada donosi hrvatskoj publici.

Mike Hedges, renomirani glazbeni producent poznat po radu sa zvučnim imenima poput grupe U2 i The Cure, zaslužan je što je ovaj skromni fratar sa svojim talentom i glasom iz bazilike Santa Maria degli Angeli i rodnog Assisija krenuo u svijet. Tako je debitantski album tenora Fra Alessandra koji nosi naziv ‘Voice from Assisi’ objavila 2012. renomirana svjetska diskografska kuća Decca, a uslijedio je aktualni božićni album ‘Voice of Joy’.

Fra Alessandro iz Assisija s albumom ‘Voice of Assisi’ gotovo je preko noći postao prava glazbena senzacija glazbene industrije. Album je u rekordnom roku dospio do prvog mjesta ljestvice klasičnih albuma u Velikoj Britaniji.

Oba studijska albuma Fra Alessandra snimana su u kultnom studiju Abbey Road u Londonu. Na njima se nalaze nezaboravne interpretacije pjesama Panis Angelicus, Ave Maria, Pater Noster, Alto E Glorioso Dio, originalnu temu skladatelja Paula Mealora Le Dio Lodi Altissimo temeljenu na molitvi sv. Franje Asiškog, kao i novootkriveno djelo talijanskog skladatelja Vincenza Bellinija O Tantum Ergo Sacramentum koje će publika imati prilike čuti uživo na koncertu Glasa iz Assisija – Fra Alessandra, 5. Kolovoza u prekrasnom ambijentu zadarskog Foruma.

Datum objave: 24.04.2015.