Autor: Z.S./mojtv.hr

Pasija (2004.)

Pasiju od ostalih filmova izdvajaju dijalozi koji su u cijelosti na starim jezicima (aramejskom, latinskom i hebrejskom). Najuspješniji je film ikada koji nije snimljen na engleskom jeziku. Redatelj filma je Mel Gibson, a film prikazuje posljednjih 12 sati Isusovog života. Njega je utjelovio Jim Caviezel. Zanimljivo, on je u vrijeme snimanja filma imao 33 godine, a inicijali su mu na engleskom isti kao Isusovi (J.C.).

Kralj kraljeva (1961.)

Ovaj film jedinstvenim čini prikaz odnosa Isusa i Barabe koji je u drugim filmovima o Isusu samo sporedan lik. Puno pažnje posvećeno je Isusovim čudima. Jeffrey Hunter kao Isus je mladi buntovnik koji nastoji osvojiti ljude na svakom koraku. Nasuprot njega je lik Barabe koji je vođa buntovnika protiv rimske vlasti.

Najveća priča ikad ispričana (1965.)

Jedan od najskupljih filmova tog vremena trosatno je remek djelo Georgea Stevensa. Max Von Sydow glumi Isusa u filmski najefektnijoj ekranizaciji Evanđelja. U malim ulogama pojavljuju se Charlton Heston (Ivan Krstitelj), John Wayne (anonimni rimski stotnik) i Angela Lansbury (Klaudija).

Isus iz Nazareta (1977.)

Renomirani talijanski redatelj Franco Zeffirelli dao nam je seriju punu dramatičnih trenutaka o Isusovom životu (Robert Powell). Pojavljuju se i drugi poznati glumci u manjim ulogama (Laurence Olivier, Anthony Quinn, Anne Bancroft).

Ben-Hur (1959.)

Epska priča o životu židovskog princa Jude Ben-Hura (Charlton Heston) koju ne treba puno opisivati. Ovaj klasik je osvojio 11 Oscara uključujući i onaj za najbolji film.

Datum objave: 05.04.2015.