Mali Karlo na korak je do iznosa koji mu je potreban za liječenje u Istanbulu. Idemo još malo. Ako mu narod ne pomogne, tko će…

Prije nekoliko mjeseci u Općoj bolnici Varaždin rodio se Karlo Keretić, međutim vrijeme radosti za roditelje se ubrzo pretvorilo u vrijeme neizvjesnosti i straha jer je ustanovljeno da maleni Karlo tijekom trudnoće nije dobivao dovoljno kisika zbog čega je pretrpio oštećenje mozga, piše Jutarnji list.

Tretman koji bi Karlu mogao pomoći postoji, no jako je skup i provodi se samo u jednoj bolnici u Istanbulu.

Ukupna cijena penje se na više od 40.000 eura kad se uračunaju i troškovi putovanja i boravka u Turskoj. 

Karlovi roditelji, Edita i Jurica, pokrenuli su stoga crowdfunding kampanju kako bi prikupili sredstva potrebna za Karlovo liječenje u bolnici Acibadem u Istanbulu. 

‘Moje ime je Jurica, a moja žena je Edita. Nas dvoje je čekalo jedan poseban dan kao i mnogi od Vas, a to je rođenje zajedničkog djeteta. No, naše veselje i sreća ubrzo su se nakon poroda pretvorili u tugu, strah i ljutnju. Dana 13.07.2020. rodio se naš Karlo kojem je teško oštećen mozak zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće’, opisuje Karlov tata dan u kojem im se promijenio život.

‘Pronašli smo najbolji stručni tim za našeg Karla, no to se brzo izjalovilo zbog same cijene terapija i liječenja koja prelazi 30.000 eura minimum. Radi se o bolnici Acibadem iz Istanbula gdje rade jedni od najboljih doktora s najboljom opremom. No puni iznos da se to izvrši bio bi preko 40.000 eura ako Karlo ne ide sam, a Karlo ne može bez svoje mame jer se strašno boji i kako god malen bio, zna kad je ona prisutna. Stoga Vas ovim putem istinski molim za pomoć našem Karlu da probamo sve što je u našoj moći’, napisao je Jurica Keretić na stranici crowdfunding kampanje.

Detalje o crowdfunding kampanji za maloga Karla možete pronaći OVDJE.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.12.2020.