Najmanje troje prolaznika ubijeno je u simultanim terorističkim napadima u ponedjeljak navečer u središtu Beča, objavilo je austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova. Jednog napadača ubila je policija. Ranjeno je 15 ljudi. Policija traga za napadačima.

Četvrtu žrtvu napada potvrdio je i ministar unutarnjih poslova Nehammer. Ozljedama je podlegla žena stara između 40 i 50 godina, prenosi N1.

ORF javlja da je uhićeno više osoba.

Austrijska policija je na službenom Twitteru objavila kratke informacije o tome što je sve zasad poznato o napadima u Beču.

Kancelar Sebastian Kurz u 11.30 sati trebao bi se obratiti naciji.7:00 Napad u centru Beča, u kojemu je ubijeno troje prolaznika, izveo je barem jedan islamistički terorist, rekao je austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

Policija je priopćila da je u napadu poginulo troje prolaznika – dvojica muškaraca i žena – a jednog napadača ubila policija.

Napadač je bio simpatizer ekstremističke skupine Islamske države, prenosi N1, Nehammer je rekao na konferenciji za medije u utorak ujutro.

Bio je naoružan jurišnom puškom i imao je lažan pojas s eksplozivom. Očito je želio izazvati paniku, dodao je Nehammer.

“Pretražena je kuća napadača. Pronađeno je i ustupljeno nam blizu 20.000 videozapisa, a mi smo već pretražili 20% ovog sadržaja”, dodao je Ruf.

Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer pozvao je građane Beča da u utorak ostanu kod kuće, a škole će zbog aktualne opasnosti od terorista također ostati zatvorene.

“Ostanite kod kuće i izbjegavajte središte grada”, pozvao je građane Nehammer na izvanrednoj konferenciji za tisak u ministarstvu unutarnjih poslova.

Preminula je još jedna žrtva napada u središtu Beča, potvrdio je javnoj televiziji ORF bečki gradonačelnik Michael Ludwig, dodavši da je riječ o ženi koja je u bolnici podlegla teškim ozljedama.

Nakon napada, u kojemu je poginuo jedan prolaznik, u bolnicu je prevezeno petnaest osoba, od kojih sedmero s teškim ozljedama.

Među ranjenima je i jedan policajac, koji je izvan životne opasnosti.

Više čitajte OVDJE.


Autor: CroExpress Datum objave: 03.11.2020.