Zbog ‘velikog broja’ oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj, jedan ugostitelj iz Graza je velikim natpisom na ulazu u svoju gostionicu dao svima do znanja da mu je važna sigurnost vlastitih gostiju, te objavom poručio: ‘Zabranjen ulaz povratnicima iz Hrvatske’.
‘Ovaj natpis sam postavio jer brinem za svoje redovne goste’, kazao je Franz Erart za oe24.at. ‘Nemam ništa protiv onih koji se vraćaju iz Hrvatske – uopće ne. Ali, ne želim izložiti opasnosti zdravlje svojih gostiju’, rekao je ugostitelj iz Graza. ‘Podržavam vladu i ona nam jer rekla da virus dovoze autom,’ rekao je Erart.

Prema posljednjim podacima kojima raspolaže Ministarstvo zdravlja u Austriji je trenutno 2.230 aktivnih slučajeva zaraze. Otprilike trećina dnevnih novih zaraza pripisuje se povratnicima s odmora, većinom iz Hrvatske.

Upozorenje o putovanju za Hrvatsku na snazi je od ponedjeljka u 00:00. Krajem prošlog tjedna u Hrvatskoj je bilo registrirano oko 3000 austrijskih turista. Ministarstvo vanjskih poslova pretpostavlja, međutim, da je ta brojka puno veća, njihove procjene su se temeljile na gotovo 40.000 austrijskih turista, ali službenih podataka nema. Mnogi od njih vratili su se tijekom vikenda, javlja oe24.at.

Autor: CroExpress Datum objave: 18.08.2020.