Autor: Zoran Paškov

U jednoj godini puno se toga promijenilo u životu mladog pjevača. Oženio se Njemicom, dobio kćerkicu Mialee i smršavio, ni manje ni više nego pedeset kilograma. Zato ga danas i nije lako prepoznati.

– U Hrvatskoj me poznaju iz glazbenog Showtime Nove TV, ali to mi nije dovoljno, želim u glazbi postići više, izgraditi karijeru. Glas mi je u tome najveći kapital. Situacija na domaćoj glazbenoj sceni nije nimalo ružičasta. Tržište sve više preplavljuju narodnjaci i druga šund glazba. Sve je manje ‘zvijezda’ koje mogu dobro živjeti od svojih gaža, puno je njih koji krpaju kraj s krajem. Zbog toga sam odlučio svoje mjesto pod suncem tražiti na njemačkom glazbenom tržištu gdje sam već snimio jednu pjesmu, a imam i svoj band, te dobre kontakte s menadžerima.-

Imali ste 151 kg, u kratkom vremenu smršavjeli ste 53 kg. Jedna manekenka ne može vjerovati da na vama ništa ‘ne visi’. Što Vi na to kažete?

To nije bilo više za izdržati. Mislio sam da ću na sceni naprosto puknuti, jednostavno eksplodirati, čvrsto sam odlučio da moram smršavjeti. Danas jedem puno zdravije. Izbacio sam kruh, slatkiše, slatko gazirano piće, i udario po treningu. Najviše treniram borilačke vještine, nogomet i tračanje, ponekad i do iznemoglosti, a tada kilogrami sami odlaze. Cilj mi je spustiti se do 90 kg, ali ne znam da li ću u tome uspjeti, jer kao da se nešto u meni buni, čujem onu narodnu izreku je… čovika ispod sto kila.

Kako da ste se odlučili napustiti domaće tržište i otići vani?


Ja sam rođen u Njemačkoj i tu sam proveo najveći dio mladosti, u Hrvatsku sam otišao sasvim slučajno, poveden pjesmom. Mislio sam da imam šanse na hrvatskoj glazbenoj sceni. A i sami vidite koliko puno vrsnih glazbenika u Hrvatskoj se ne može probiti na sceni, a niti živjeti od glazbe. U Njemačkoj sam okušao sreću na njihovim glazbenim natjecanjima i mogu kazati da sam zadovoljan. Testirao sam svoje glazbene kvalitete i vidio da imam šanse za uspjeh, osnovao sam i glazbenu skupinu. Trenutno radim s jednim poznatim njemačkim producentom koji u Frankfurtu ima jedan od najvećih glazbenih studija u Njemačkoj i vrhunsku glazbenu ekipu.

Ipak, hrvatskoj glazbenoj sceni ne namjeravate reći zbogom?

Za naše tržište već sam snimio pjesmu ‘U nama’, koju smo napisali kolega Predrag Martinjak i moja malenkost. Pjesma je radiofonična i vjerujem da će se dopasti publici a govori o ljubavi. Hrvatsku scenu neću zaboraviti i uskoro želim snimiti duet s Oliverom. On je moj veliki glazbeni favorit i za njega sam napisao jednu pjesmu, koja će mu se, vjerujem, dopasti a koliko znam i on mene cijeni kao mladog pjevača, što je nedavno i izjavio u medijima. Vjerujem da bi naš duet bio uspješan i na njemačkom tržištu. I Toše Proeski, Bog mu dao pokoj duši, je pjevač koji se rađa jednom u sto godina. Posebno cijenim Jacka Houdeka, klapu Cambi, Ivanu Husar i to je to!

Što za vašu novu figuru kaže Vaš prijatelj Jack Houdek?


Veseli ga da sam uspio u svojim namjerama, ali mi nimalo ne zavidi, jer kaže, on kod sebe ne bi ništa mijenjao jer se dobro osjeća sa svojim kilogramima. Jacka izuzetno cijenim zbog te njegove iskrenosti, skromnosti i duhovitosti s kojom me često zna oduševiti i nasmijati do suza. On je veliki pjevač.

Nedostaje li Vam Dalmacija?


I te kako, posebno otkako sam u Njemačkoj. Moj Imotski i moji Runovići nikada me ne ostavljaju na miru. A zato su najzaslužniji moji roditelji koji su mi kao gastarbajteri od ranog djetinjstva ugradili ljubav prema rodnom kraju, tako da svaki put pucam od sreće kada krenem put Dalmacije.












Datum objave: 22.06.2014.