Autor: CroExpress

Male sestre siromašnih, kongregacija koja pomaže preko 13.000 starijih osoba diljem 32 zemlje svijeta, pokrenule su novu inicijativu usmjerenu na okončanje pandemije koronavirusa. Nadahnute porukom koju je od Gospe primila sestra Lucija iz Fatime tijekom Carnation revolucije 1974., sestre su pokrenule inicijativu ‘Milijun obitelji, milijun krunica’.

Sestra Marija Richards kaže da je Poglavarica majka Marija del Monte Auxiliadora krajem ožujka uputila pismo cijeloj Kongregaciji za pokretanje kampanje te se konzultirala s poglavarima različitih provincija.

Majka je napisala:
‘Predlažem da pokrenemo kampanju na globalnoj razini, jedan pravi iznenadan napad molitvom na cijelo nebo, zagovorom Blažene Djevice Marije‘, piše Aleteia.

Sestra Mary Richards dodala je:
Tijekom portugalske revolucije 1974. -1975. sestra Lucija (jedna od Fatimskih vidjelaca) zatražila je od Gospe da prekine nasilje. Odgovorila je: ‘Revolucija će prestati kada milijun obitelji izmoli krunicu’. To je potaknulo majku Mariju da nas zamoli da stupimo u kontakt s što više obitelji i pojedinaca kako bismo stvorili lanac obiteljske krunice.

Za sudjelovanje u molitvenoj kampanji posjetite stranicu Male sestre siromašnih.


Datum objave: 28.04.2020.