Autor: CroExpress

Hrvati diljem svijeta i ove se subote pozivaju na molitveni online susret u 14 h u kojem ćemo se uživo ujediniti u molitvi krunice.

U ovoj četvrtoj po redu istovremenoj molitvi krunice koja okuplja Hrvate diljem svijeta predmolitelji će priključiti iz Gradišća, Oakvillea, Lime, Münchena, Sarajeva i Splita.

Iz Gradišća će molitvu predvoditi austrijski biskup mons. Egidije Živković, iz Oakvillea delegat inozemne pastve za Hrvate u Kanadi mons. Ivan Vukšić, iz Lime najmlađi hrvatski misionar, don Marko Jukić, iz Münchena dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi München, fra Marinko Vukman, iz Sarajeva p. Mato Anić, ravnatelj i glavni urednik Radio Marija BiH, te iz Splita jedna je od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih atletičarki, Blanka Vlašić.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu poručuje da svesrdno podržava ovu molitvenu inicijativu, a inicijativi se priključuju i brojne molitvene zajednice i crkvene institucije kako iz Hrvatske tako i diljem svijeta.

Molitvene nakane:

– za vjeru, da ostanemo vjerni Bogu i Crkvi svojoj katoličkoj
– za kraj pandemije i obnovu Zagreba
– za našu dijasporu, da očuva svoj identitet i svoje vrijednosti
– za budućnost svega hrvatskog naroda i njegovo potomstvo
– i za svakoga od nas sa svim našim potrebama

Krunica Hrvata svega svijeta moli se svake subote u 14 h prema hrvatskom vremenu (UTC+2) što odgovara: 12 PM – Novi Zeland 10 PM – Sidney, Melbourne 2 PM – Beč, Berlin, Zagreb, Sarajevo 1 PM – London, Dublin 9 AM – Santiago de Chile, Buenos Aires 8 AM – Cleveland, Toronto, New York 7 AM – Chicago 5 AM – Los Angeles

Molitve krunice Hrvata svega svijeta prenose se redovno na YT kanalu ‘Za vječnu slavu’.

Datum objave: 24.04.2020.