Autor: CroExpress

Na društvenim je mrežama prije nekoliko dana postala hit snimka čovjeka koji se na ulasku u trgovački centar Kaufland, nakon stavljanja dezinficijensa, prekrižio i kleknuo, pa ušao u trgovinu. Riječ je o Damiru Jakšiću, neovisnom članu Gradskog vijeća grada Vinkovaca, koji je na svome Facebook profilu objavio status i objasnio šta se dogodilo.

Jesam, ja sam ovo prekjučer napravio na ulazu u Kaufland u Vinkovcima. Nije to bilo u nikakvoj zloj namjeri niti da bih se izrugivao s vjerom jer ja sam vjernik od malih nogu kako su me roditelji odgojili.

Taj dan sam stajao ispred Kauflanda u redu negdje oko pola sata možda i više te sam bio cijelo vrijeme zaokupljen nekom svojom mislima. Na ulasku u trgovinu stoji sredstvo za dezinfekciju i meni je to djelovalo kao sveta voda na ulasku u crkvu te sam se smočivši ruke nekontrolirano prekrižio.

Je li to bila nekakva nostalgija za crkvom i odlaskom na misu, je li to bila nekakva Božja volja ili nekakav znak to prosudite sami. Mišljenja sam da ćemo ovu krizu sa virusom prebroditi jedino ako budemo složni i ako se pridržavamo svih pravila ponašanja. Također moramo i vjerovati.

Ja čvrsto vjerujem da ćemo mi brzo pobijediti ovaj virus i vjerujem da će nam Bog pomoći u tome. Uz sve dužno poštovanje svima onima koji ne misle ovako jer postoje i druga mišljenja koje treba poštovati, sve vas lijepo pozdravljam.

I kada sve ovo prođe, dođite u Vinkovce.”

Datum objave: 22.04.2020.