Autor: CroExpress

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Rusiji organizirala je veliki događaj u Moskvi pod nazivom Dan hrvatskog turizma. Sudjelovalo je 35 hrvatskih i preko 100 ruskih subjekata iz turističkog sektora, u cilju proširenja postojeće suradnje te prezentacije ukupne hrvatske turističke ponude na ruskom tržištu.

Ministar turizma Gari Cappelli, u pratnji veleposlanika RH u Ruskoj Federaciji Tomislava Cara, državnog tajnika Ministarstva turizma Tončija Glavine i pomoćnice ministra Olivere Šarić, sastao se s ruskim kolegama Sergejem Sergejevićem Galkinom, zamjenikom ministra ekonomskog razvoja zaduženim za sektor turizma te Sergejem Čerjominom, ministrom u gradskoj Vladi Moskve i šefom Odjela za vanjsko-ekonomsku djelatnost i međunarodne odnose.
“Hrvatska pridaje važnost promicanju suradnje s Ruskom Federacijom na svim područjima od zajedničkog interesa stoga nam je cilj nastaviti jačati prepoznatljivost Hrvatske na ruskom tržištu. Posebno velik potencijal postoji u području zdravstvenog turizma, odnosno specifičnih zdravstveno-turističkih aranžmana i organiziranih dolazaka turista i pacijenata. Hrvatska je svake godine sve popularnija među gostima iz Rusije te nam je iznimno drago što najveći ruski turoperatori uviđaju naš kontinuiran rad na unaprjeđenju kvalitete te i ove godine stvaraju dodatne ponude za Hrvatsku”, poručio je Cappelli, dok je direktor HTZ-a Kristjan Staničić istaknuo da u 2019. godini bilježimo 14 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja ruskih gostiju u odnosu na godinu ranije.

Od hrvatskih sudionika na Danu hrvatskog turizma u Moskvi, uz HTZ, sudjelovale su i turističke zajednice grada Zagreba, Crikvenice te Kvarnera, Zagrebačke i Šibensko-kninske županije, ali i tvrtke kao što su Croatia Airlines, Valamar Riviera, Falkensteiner hotels and residences, Katarinaline, Zračna luka Zadar i drugi.

Datum objave: 31.01.2020.