Autor: CroExpress

Osim rasprava tko je dominirao na prvome sučeljavanju između predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića koje je jučer organizirala RTL televizija, glavno pitanje dan poslije bilo je – tko je zatražio prekid debate. Podsjetimo, voditelji su u jednom trenutku rekli da će blok pitanja “Kratko i jasno” koji traju 30 sekundi i na njih nisu dopuštene replike, preskočiti na zahtjev jednog od stožera. Nakon kratkoga komešanja, kandidati su ipak nastavili debatu i ostavili veliki upitnik nad glavama gledatelja.

S RTL televizije danas su otkrili misterij i potvrdili da je prekid debate zatražila savjetnica Kolinde Grabar-Kitarović, koja je, kažu, tijekom emisije ušla u režiju i zatražila da se “zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi”. Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali.

“RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke“, poručili su s televizije.

Datum objave: 31.12.2019.