Autor: CroExpress/Damir Lacković

Hrvatska – to nisu ‘oni’ (kandidati, političari…), Hrvatska – to smo mi.

Mi zaista imamo upravo onakvu vlast kakvu zaslužujemo. Niti bolju, niti lošiju. Jer vlast biraju neracionalni politički navijači, koji ‘svojima’ dopuštaju/toleriraju i nedopušteno, a ‘suparnicima’ bi ograničili/oduzeli i dopušteno.

Kao kolektivitet smo takvi kakvi jesmo, pa nam je takva i vlast. Pitam se, zašto se s toliko strasti ulazi u biranje dužnosnika koji ima nikakve ovlasti? Da su kandidatima ponudili bikini i pistu, zbog izbora bi i u bikiniju šetali i založili se ‘za gladne u Africi i mir u svijetu…’.
Znam da se mnogi sa mnom neće složiti. To je dobro. To je demokracija različitih mišljenja. No dajte shvatite da pobjednik ovih izbora odlučuje jednako toliko o našem ukupnom društvenom boljitku koliko i prvak Hrvatske u hokeju na travi!

Naravno, pri tome ne kažem da su svi kandidati isti, niti da među tim kandidatima ne postoji netko tko mi se više sviđa. Kažem samo da sam od punoljetnosti do danas sudjelovao na svim izborima i bio ponosan na ‘festival demokracije’. No ljudi moji, ova današnja demokracija je kao izbor za pjesmu ‘Eurovizije’.

To s nacijom nema baš nikakve veze.
Hrvatska pri tome nije i neće biti Švicarska. Ne zato što to ona ne može biti… Može, ali mi nismo Švicarci.

Datum objave: 18.12.2019.