Autor: CroExpress

Temperamentna Argentinka hrvatskih korijena Maria Florencia Celani (31 godina) odmah je osvojila tri mentora, piše Jutarnji list.
Na njezinu izvedbu ‘Listen’ Beyonce koju je pjevala na španjolskom okrenuli su joj se Massimo, Vanna i Ivan a tri okreta oduševili su Mariu Florenciju.

Massimo joj je kazao da je u nekim momentima bilo malo tanko i da će ako uđe u njegov tim poraditi na podebljanju glasa. Ovo je bilo uistinu sjajno, bila bi potpuno drugačija od svih u mojemu timu, baš nam to nedostaje, nagovarao ju je Ivan.

Vanna se suočila s činjenicom da ju je netko blokirao, a umjesto da Florenciji bilo što kaže zapjevala je ‘Don’t cry for me Argentina’.

Za kraj ju je Vanna, kao velika ljubiteljica nogometa, upitala, Messi ili Maradona, a Florencia prvo odgovorila Modrić. Iz druge ipak se odlučila za Maradonu pa je Vanna uz smijeh dodala da može ići kome hoće. Gobac se jedini nije okrenuo i napomenuo da za pjevače Maradona i Messi nije nikad čuo, no da joj savjetuje da oprezno izabere tim u koji će ući.

Florencia je na kraju odlučila ući u, kako je rekla ‘tim Macimo’. Kada je Florencia napustila pozornicu Massimo se opravdavao Vanni zbog blokade, a Florencia se suočila s iznenađenjem koje su joj pripremili iz produkcije showa. Njezinoj obitelji u dalekoj Argentini omogućili su da gleda njezin audicijski nastup, a potom čestitaju joj uz mnogo suza radosnica.

Maria Florencia Celani je povratnica iz Argentine raskošnih glasovnih mogućnosti, kojoj su povratnici iz dijaspore – koji već duže žive u Hrvatskoj – pomogli da pronađe prvu ‘gažu’ u Zagrebu te koja svaki petak navečer pjeva sada u vinoteci Bornstein, te tako zarađuje honorare, izvjestio je u ožujku portal poskok.info.

Maria je put obrnut od onoga kojega je između dva velika rata prošao njezin djed Ladislav Vukušić, prešla prije godinu dana. U početku jedva da je znala izgovoriti riječ hrvatskoga, no nakon pohađanja dva semestra tečaja hrvatskog na Filozofskom, vrlo dobro govori, ali i pjeva na jeziku svojih pradjedova.
Pomoć u pronalaženju povremenog posla u Zagrebu, pjevačici i glumici iz Argentine, prva je pružila dr. sc. Natasha Kathleen Levak, viša stručna savjetnica Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija, inače povratnica iz Australije. Čim ju je čula kako pjeva, nazvala je svoje Australce – vlasnike vinoteke na Kaptolu i suradnja je krenula.

Datum objave: 16.12.2019.