Autor: CroExress/Živa zajednica

Svečana akademija u povodu 50. obljetnice postojanja i djelovanja Hrvatske katoličke misije Hamburg održat će se u subotu 30. listopada u 20 sati u katedralnoj crkvi Sv. Marije (St. Marien Domkirche) u Hamburgu. U sklopu akademije bit će predstavljena monografija u povodu jubileja HKM Hamburg: ‘Zlatni jubilej Hrvatske katoličke misije Hamburg – 1969.-2019.

U nedjelju 1. prosinca slavit će se u 15 sati svečano euharistijsko slavlje u katedralnoj crkvi Sv. Marije (St. Marien Domkirche) u Hamburgu. Misno slavlje predvodit će predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar u zajedništvu s pomoćnim biskupom nadbiskupije Hamburg u miru mons. Hans Jochenom Jaschkeom. U proslavi će sudjelovati i časna majka s. Jakica Vuco OP i provincijal dr. o. Slavko Slišković OP.
Godine 2009. HKM Hamburg proslavila je 40. godina pastoralnoga djelovanja na području sjeverne Njemačke i tada ju je hamburški nadbiskup, na prijedlog Hrvatske dominikanske provincije, stavio pod zaštitu prvog blaženika Crkve u Hrvata, bl. Augustina Kažotića. Otada Hrvati u Hamburgu svake godine, na prvu nedjelju došašća, svečano slave Dane Misije – Kažotićevo.

Datum objave: 23.11.2019.