Autor: Z.S./Goodreads.com
Čitatelji specijalizirane stranice Good Reads ovih su dana odabrali najbolje knjige u protekloj godini. Mi donosimo sedam knjiga iz nekoliko kategorija na koje, ako već niste, morate baciti oko. 
Rainbow Rowell: Landline

Fikcija.
Georgie McCool zna da joj je brak u problemu već dugo vremena. Još uvijek voli svog supruga. Dva dana prije nego moraju posjetiti njegovu obitelj u Omahi za Božić, ona mu kaže da ne može ići jer je nešto iskrsnulo na poslu. Zna da će se Neal naljutiti. No, nije očekivala da će spakirati djecu i otići bez nje.
Te noći Georgie otkriva način kako komunicirati s Nealom u prošlosti. Sada ima priliku spasiti brak.
Ili bi bilo bolje da u njega nikad nisu ni ušli?

Stephen King: Mr. Mercedes
Misterij/triler.
Grad na američkom srednjem Zapadu. Stotine očajnih nezaposlenih ljudi posjetili su sajam poslova. Luđak u Mercedesu zabije se u ljude, ubije osam okupljenih i pobjegne. U drugom dijelu grada, umirovljenog policajca Billa progoni neriješen zločin iz prošlosti. Kad dobije pismo u kojem mu se prijeti još strašnijim napadom od onog na sajmu poslova, Bill kreće spriječiti novu tragediju.

Diana Gabaldon: Written in my own Heart’s blood
Ljubavni roman.
Osmi nastavak serijala Outlander. U lipnju 1778. godine Amerika se mijenja. Britanska vojska odlazi iz Philadelphie, George Washington se sprema krenuti za njima, a Jamie Fraser se vraća iz mrtvih da bi otkrio da mu je najbolji prijatelj oženio suprugu. Deveti Vojvoda od Ellesmera otkriva da je nezakonit sin uskrslog Jamiea Frasera, pobunjenika i škotskog kriminalca…

Amy Poehler: Yes Please

Humor.
U dugoočekivanoj knjizi glumica i komičarka Amy Poehler iznosi osobne priče o ljubavi, seksu, prijateljstvu i roditeljstvu. I nekoliko savjeta za život. Neki su čak i korisni.

Lori Earl, Wayne Earl: This star won’t go out: The life and words of Esther Grace Earl
Memoari.
Skup dnevnika, fikcije, pisama i crteža pokojne Esther Grace Earl, koja je preminula 2010. sa 16 godina. Fotografi i eseji prijatelja i obitelji pričaju njenu priču. Uvod je napisao pisac John Green, koji je svoj prvi bestseller The fault in our stars posvetio njoj.

Lang Leav: Lullabies
Poezija.
Nastavak izuzetno popularnog Love & Misadventure, ova knjiga poezije istražuje ljubav i gubitak.

Sophia Amoruso: #GIRLBOSS
Poslovna knjiga.
Amoruso je sa 17 godina odlučila napustiti školu kako bi stopirala, jela iz kontejnera i krala. Danas, sa 29 godina, osnivačica je stotine milijuna dolara vrijedne tvrtke. Ona prenosi čitateljima kako kanalizirati strast i mnogo rada, uz uklanjanje nesigurnosti. Ona je dokaz da možete uspjeti u poslovnom svijetu bez da izgubite avanturistički duh. 

Datum objave: 31.12.2014.