Autor: CroExpress/Jutarnji list
Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Kninu neizravno najavila novu kandidaturu, otkriva se tko bi mogao biti u izbornom stožeru. 
Već je bilo objavljeno da će na čelu kampanje biti osječko-baranjski župan Ivan Anušić, a glasnogovornik kampanje također bi trebao doći iz HDZ-a. Jutarnji piše kako je gotovo sigurno da će to biti Zoltan Kabok, aktualni glasnogovornik HDZ-a, dugogodišnji iskusni novinar koji jako dobro poznaje politiku. U timu će biti i karlovački župan Damir Jelić, a Davor Ivo Stier neće formalno biti u stožeru, ali podržava predsjednicu i nastojat će joj maksimalno pomoći političkim angažmanom.  
Program koji će predsjednica objaviti u rujnu imat će tri ključne cjeline. Prva, najznačajnija i najopsežnija, nosit će radni naziv ‘Jačanje Hrvatske kao države u Europi i svijetu‘. Pod tim nazivom krije se program koji znači jačanje institucija, pri čemu je naglasak na njihovu ‘čišćenju’ od korupcije i nepotizma
Druga cjelina predizbornog programa Kolinde Grabar-Kitarović odnosit će se na uključivanje Hrvatske u međunarodne odnose, a treća je aktivacija iseljene Hrvatske koja podrazumijeva prezentiranje efikasnog programa koji bi napokon bio uključiv za aktivaciju dijaspore te obitelji koje žive i rade izvan domovine.

Datum objave: 06.08.2019.