Autor: CroExpress
U utorak, 4. lipnja oko 22.20 sati ispred restorana u ulici Ignaz-Harrer u Salzburgu-Lehenu došlo je do svađe između 24-godišnjeg mladića porijeklom iz Bosne i Hercegovine i nepoznatog muškarca.

Prije pucnjave nepoznati muškarac se potukao s mladićem, a 46-godišnjak je priskočio sinu u pomoć nakon čega je nepoznati pucao u smjeru sina i potom u smjeru oca.

46-godišnji otac je zadobio hitac u prsa i podlegao ozljedama još na mjestu događaja, a mladić je prevezen u bolnicu sa ozljedama u predjelu bedra iznad koljena. Ubojica je od tada u bijegu.

Policija Salzburg objavila je fantomsku sliku počinitelja zločina i moli građane za pomoć.


Muškarac koji je počinio ovaj zločin visok je oko 180 do 185 cm, star između 30 i 35 godina, bucmast ili korpulentan, procjenjuje ga se na oko 130 kilograma, ima kratku, tamno smeđu do crnu kosu, južnjačkog izgleda s trodnevnom bradom.

Svjedoci tvrde da je govorio na albanskom ili kosovskom jeziku. U vrijeme zločina nosio je tamno smeđu prugastu polo majicu, tamnoplave traperice i tenisice.

Tko može pružiti korisne informacije o identitetu čovjeka s fotografije neka se javi Landeskriminalamt-u Salzburg na broj telefona 059133 50 3333.

Izjava policije

Preživjelog 24-godišnjeg mladića iz još neutvrđenih razloga ošamario je nepoznati muškarac iz jugoistočne Europe, izjavila je glasnogovornica policije Nina Laubichler. Mladić je pozvao oca u pomoć. Zatim je počinitelj pucao na oboje, pri tom je smrtno ranio 46-godišnjeg oca koji je pogođen u područje gornjeg dijela tijela. Od srijede poslijepodne dostupno je i izvješće o obdukciji. Do sada nije pronađeno oružje kojim je počinjeno ovo ubojstvo.

Datum objave: 08.06.2019.