Autor: CroExpress
Krajem siječnja, u okrugu Schnelsen u Hamburgu , izvršen je brutalan napad dvojice, dosad nepoznatih počinitelja. 
Njihova žrtva bio je stariji par. Policija još uvijek traži počinitelje i sada je objavila video i fotografije za javnost.  
Jedan od počinitelja pozvonio je na vrata para, predstavljajući se kao poštar. Čovjeka nisu odmah pustili u stan. Kad je opet zazvonio, 75-godišna žena otvorila je vrata. Odjednom se pojavio drugi, maskirani čovjek, kako je policija izvijestila u njihovoj video poruci.
Zajedno su dvojica počinitelja gurnula ženu u kuću i svezali lisicama nju i njezinog supruga u dnevnoj sobi . Dvojac je ukrao nakit i gotovinu , a zatim su pobjegli kroz Königskinderweg na sjever. 
Prethodna istraga nadležnog odjela za pljačku (LKA 134) nažalost nije dovela do identifikacije dvojice počinitelja. Na zahtjev Državnog odvjetništva u Hamburgu, istražni sudac je donio odluku o uključivanju javnosti.  
Policija eksplicitno ističe da je vrijeme prikazano u redoslijedu netočno i ne odgovara stvarnom vremenu zločina. Drugi maskirani muškarac je samo kratko prepoznatljiv kao ‘sjena’ na kraju videa. Jedan od počinitelja gleda u video kameru.
Image and video hosting by TinyPic
Napad na par u Hamburgu: opis dvojice počinitelja  
Počinitelj 1 je muškaracoko 1,80 metara visok 25 do 30 godinaima vitku figuru govorio je s istočnoeuropskim naglaskom bio je odjeven u crnu jaknu s kapuljačom 
Policija je također opisala drugog počinitelja.  
Počinitelj 2 je muškarac 25 do 30 godina bio je maskiran nosio je tamnu odjeću razgovarao je istočnoeuropskim naglaskom 
Policija moli svjedoke koji mogu pružiti informacije o počiniteljima da se jave u policijsku postaju u Hamburgu na broj telefona – 040 / 4286-56789.

Datum objave: 06.05.2019.