Autor: Z.S./news.com.au

Ove godine stiže nam četvrti nastavak legendarnog filma Jurski park. Original smo gledali prije više od 20 godina, a uslijedila su i dva nastavka. Kako se među fanovima polako stvara pozitivna nervoza oko četvrtog nastavka, news.com.au nabrojao je pet stvari koje niste znali o Jurskom parku.

#1 Zvuk kojim su velociraptori međusobno komunicirali zapravo je zvuk koji kornjače proizvode tijekom seksualnog odnosa.
#2 Glumci i filmska ekipa danima su bili zatvoreni u motelu na Havajima kad ih je zadesio hurikan Iniki, 1993. godine. Najgori koji je ikad zadesio Havaje. 
#3 Dinosauri su morali biti uvjerljivi; zato su ‘glumili’ po uzoru na Jacka Nicholsona i Roberta de Nira. 
#4 Redatelj Steven Spielberg oponašao je T-Rexa. I bio je grozan. Naime, glumci su trebali pogledati u određenom smjeru i praviti se da su čuli velikog mesojeda. Spielberg je uskočio, oponašavši ga, kako bi to učinili u istom trenutku. Preko megafona je povikao ‘ROAR! ROAR!’ Richard Attenborough mu je rekao: ‘Steven, ovo je uznemirujuće’.
#5 Autor knjige Jurski park Michael Chrichton šalio se da će snimiti najskuplji film ikad. Spielberg je to načuo te ga je pozvao na ručak i ponudio mu 1,5 milijuna dolara za prava za snimanje i pola milijuna da napiše scenarij. 

Datum objave: 19.12.2014.