Autor: IKA/ CroExpress

Svečanim misnim slavljem u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u srijedu 16. siječnja započela je Velika pobožnost svetom Josipu. Misu je predvodio mons Zlatko Koren, župnik sv. Blaža u Zgrebu u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom, rektorom Josipova svetišta, te još dvadesetak svećenika iz različitih hrvatskih biskupija, piše IKA.

Na prvu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu svetište je ispunilo mnoštvo hodočasnika predvođeni župljanima Presvetog Srca Isusova iz karlovačkog Novog Centra sa svojim župnikom i karlovačkim dekanom preč. Draženom Karačićem, te hodočasnici iz karlovačke okolice, Zagreba i Splita. Pjevanje su animirali članovi župnog zbora Corum unum iz karlovačke župe Presvetog Srca Isusova.

U homiliji mons. Koren kazao je kako je nekada bilo važno u danima do devedesete, da mi u Hrvatskoj imamo jak i velik Zagreb, a danas je prevažno da svaki pedalj Hrvatske zemlje bude jednako snažan i jednako jak i zato mu je drago da je ovdje gradonačelnik grada Zagreba iz jednog osobitog razloga što grad Zagreb i naš gradonačelnik njeguju osobit osjećaj prema svim krajevima naše domovine Hrvatske, prema svim krajevima Bosne i Hercegovine što je za pohvaliti jer to liječi naš hrvatski antagonizam kojemu smo ponekad skloni, kazao je mons. Koren te nastavo kako je važno biti svjestan i raditi na razvijanju ovog dijela Hrvatske, kao i svakog dijela Hrvatske.

Stoga, neka i ovo Karlovačko svetište bude prostor koje će uvijek hrabriti da nam valja ostati upravo tu, da nam valja čuvati ovu zemlju za koju su se toliki borili za koju su toliki isplakali suze. Ako nas neće biti tko će je čuvati, čuvat će ju netko drugi koji ju sigurno neće sačuvati. I zbog toga dolazimo svetom Josipu, kazao je mons. Koren.

Datum objave: 17.01.2019.